A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Macron, a kedvencből a legutáltabb

Bohár Dániel 888 borító jó
Vágólapra másolva!
A francia elnök néhány nap alatt kicsinálta magát, legalábbis a liberálisok szemében.
Vágólapra másolva!

Két fontos megállapítás, mielőtt jobban elmélyülnénk a dolgokban. Az egyik, hogy Emmanuel Macron eddig a hazai baloldal egyik kedvenc szereplője volt. Imádták, amikor Orbán Viktort kritizálta. A másik pedig az, hogy Macron olyan gyorsan került le a liberális ítészek „kedvenc európai vezető" polcáról, hogy ez önmagában rekordnak számít.

Na de mi a francia elnök bűne?

Macron azt a „nagy hibát" követte el, hogy rájött, mennyire fontos neki Európa, vagyis a saját kontinense és azt merészelte mondani, hogy nem lehetünk „Amerika vazallusa". Több nem is kellett, hogy Macront egy életre kiutálja a liberális kánon.

Macron azonban tudta még fokozni, ugyanis ellátogatott Kínába, hogy Hszi Csin-pinggel tárgyaljon. Aztán hazafelé adott még egy interjút is, amiben olyanokról beszélt, hogy „stratégiai autonómia" katonai és gazdasági összefüggésben Európában. Na ez már nagyon durva ütés volt a balliberálisosnak. Az amerikai demokraták hazai üzenő füzete, a 444 meg is írta cikkét miszerint: Macron, az elszabadult diplomáciai hajóágyú.

De miért lett a baloldal kedvenc vezetője a baloldal legutáltabbja?

Macron legfőbb bűne az, hogy nem akar háborút és ez a legfőbb ok, amiért kikezdték a globalisták, akiknek viszont elemi és üzleti érdekük a vérontás. Illetve azzal is problémája van a francia elnöknek, hogy Európa gazdasága szenvedi meg leginkább a mostani időszakot. Micsoda önzőség! Hihetetlen.

Emmanuel Macron példája tökéletesen bemutatja, hogy mire számíthat mindenki a világban, ha megpróbál kibeszélni a háborúpárti álláspontból. Ilyen terepen és ilyen körülmények között ugyan nem könnyű a béke pártjára állni, de mégis ez az egyetlen megoldása a jelenlegi helyzetnek és morálisan is csak ez az elfogadható álláspont.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!