Georg Spöttle: Pár gondolat a zongoristáról

George Spöttle 888 borító
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij hatalma, sőt, az élete Washington DC-től függ.
Vágólapra másolva!

Biztos vagyok benne, hogy a testőrsége is valamelyik amerikai speciális alakulat tagjaiból kerül ki, hogy ezzel is minimalizálják egy puccs esélyét. Nincs politikus vagy fontos ember a gazdaságban, akit a CIA, az amerikaiak Központi Hírszerző Ügynöksége vagy a National Security Agency (NSA) ne figyelne meg, illetve ne hallgatna le.

Háborús időkben ez hatványozottan igaz.

Ezért sem értem, hogy Kijev legnagyszerűbb zongoristája, hogy mert olyan életveszélyes ötletekkel előállni, hogy az ukrán hadsereg foglaljon el határ menti orosz településeket és használják túszként az ott élő orosz embereket.

Szuper ötlet egy nukleáris nagyhatalom bajuszát rángatni, amikor az már eléggé be van pöccenve rá.

Ám a kottafüzetében volt egy ennél is csodásabb ötlet. Lebombázni a Barátság-kőolajvezetéket, „hogy tönkre tegyük Orbán gazdaságát", ahogy szépen megfogalmazta – igaz, zárt ajtók mögött az ukrán vezérkarral és a titkosszolgálatok vezetőivel –, ám ha a falnak nincs is füle, a CIA-nak van és ők azonnal értesültek a tervről.

Megtámadni egy NATO és uniós tagállam számára fontos vezetéket, az nem más, mint állami terrorizmus.

Pontosan miért is kellene???

Mert befogadtunk másfél millió menekültet, akik közül sokan itt telepedtek le? A gyermeknek bölcsődét, óvodát, iskolát biztosítunk, a felnőtteknek munkát adunk. Nem is beszélve a humanitárius segítségről, gyógyszerekről, dízelgenerátorokról, piperecikkekről...

Hálából ott a nyelvtörvény, a Turul leflexelése és most haditerv a magyar gazdaság lerombolásáról.

Ha valaki nem hallotta volna, szeptembertől már csak ukrán nyelvű oktatást akarnak engedélyezni a kijevi kormány részéről. A kisebbségek nem tanulhatnak saját anyanyelvükön.

Ennek ellenére Zelenszkij átvehette a Károly-díjat Aachenben. A német város 1950 óta azoknak ítéli oda a kitüntetést, aki sokat tesz Európa egységéért és az európai értékekért. Nem tudok még egy európai országot, ahol a kisebbségek jogait oly mértékben korlátoznák, mint Ukrajnában, a vegzálásokról és megfélemlítésekről ne is beszéljünk, vagy a magyar kulturális központ felgyújtásáról Ungváron. Csupa olyan európai érték, amiért jár a Károly díj.

Olaf Scholz is berántotta a PC-t és pátoszosan dicsérte Zelenszkijt, hogy most ő védelmezi Európát és annak értékeit. Azon is elegánsan átsiklott, hogy az ukrán titkosszolgálat civileket gyilkol pokolgépekkel és még be is jelentik, hogy oroszokat akarnak ölni szerte a világon. Ilyen mondatokat utoljára az Iszlám Állam terroristáitól hallottam. Az ukrán katona, aki hadifogságba esett és a zsebéből előkerült egy kombinált fogó meg egy zacskó aranyfog, nyilván ebben látta az európai értékeket.

Azt hitte, azt unciában és karátban mérik. Hát majdnem... Persze országa válogatja.

Hogy is van a mondás?

Rossz szomszédság török átok...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről