A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Megszégyenítették a kisfiút, hogy megvédjék az LMBTQ-jogokat

Vágólapra másolva!
Perli a diák az iskoláját, mert levetették vele a pólóját, amin az állt: „Csak két nem létezik".
Vágólapra másolva!

Egy massachusettsi középiskolás és családja beperli a Nichols Middle School-t, mivel

a fiút arra kényszerítették, hogy vegye le az ingét, amelyen a „Csak két nem létezik" felirat szerepelt ezzel pedig szerintük megsértették a fiú szabadságjogait.

Az eset március elején történt, amikor Liam Morrisont kihívták a tornaóráról, és arra kényszerítették, hogy vegye le az ingét, mert a többi diák jelezte, hogy nem érzik magukat biztonságban a gyerek pólója miatt.

A hetedik osztályos tanulónak azt mondta a személyzet egyik tagja, hogy a pólóján a felirat „támadást jelent egy védettséget élvező csoportra nézve". Mivel a fiú nem akarta levenni a pólóját, az iskola elkülönítette, a szerintük veszélyt jelentő kisfiút: Felhívták az apját, hogy jöjjön el a gyerekért és vigye haza.

A Middleborough Public Schools igazgatótanácsának április 13-i ülésén a megszégyenítő kiközösítést átélt fiú fel is szólalt, azzal a szándékkal, hogy elmondja: Az iskolai körzetnek nagyobb mértékben kellene támogatnia a tanulók szabadságjogait, amibe bőven beletartozik az is, hogy milyen pólót viselhetnek. A beszédéről készült videót a Libs of TikTok vette át, és több mint 127 000 like-ot kapott a Twitteren.

„Nem zavar, amikor Pride zászlókat és sokszínűséget hirdető plakátokat látok kifüggesztve az iskolában" – mondta a fiú beszédében, majd folytatta: „Tudod miért? Mert másoknak éppúgy joguk van a hitükhöz, mint nekem."

Nem sokkal később, május 5-én a fiú egy másik pólót vett fel, amelyen ez állt: : „Vannak »cenzúrázott« nemek", mielőtt azonban megszólalt volna az első csengő, a tantestület egyik tagja besétált a fiú osztálytermébe.

„Gyere velem" – csak ennyit mondott a tizenhárom éves fiúnak, aki rögtön tudta, hogy újra meg akarják szégyeníteni a ruhája miatt. „Hiába volt más felirat a pólómon, ami más jelentéssel is bírt, tudtam, hogy újra meg fog történni az, ami korábban. Követtem őket, bementem az igazgatói irodába és már vettem is le a pólómat, mert úgyis tudtam, hogy ezt várják majd tőlem".

A fiút a Massachusetts Family Institute képviseli majd, Sam Whiting, a Keresztény Közpolitikai Központ ügyvédje szerint a keresetet a következő hetekben vagy a következő hónapban kell benyújtani.

Kíváncsian várjuk, hogy a Szabadság Földjén, milyen súlyos ítéletet kap majd egy kisfiú, aki egy pólóval merészelt szembemenni az LMBTQ-propagandának.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!