A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újra megtámadták a keresztény ünnepeket

Kanada Québec Petit Champlain advent karácsony mesevilág
Vágólapra másolva!
A kanadai Emberi Jogi Bizottság nemrégiben közzétett egy dokumentumot, amelyben azt állítja, hogy a keresztény ünnepek – különösen a karácsony és a húsvét – a "vallási diszkrimináció" bizonyítéka.
Vágólapra másolva!

Az állami finanszírozású "emberi jogi felügyelőszerv" által készített dokumentum nem titkolta szándékát sem: Kanadának az ún. „vallási diszkrimináció felszámolásán" kell dolgoznia.

A bizottság, amely természetesnek veszi, hogy "az etnikai rasszizmus állandó probléma Kanadában", évente mintegy 32 millió dollárnyi adófizetői támogatást kap, és az elmúlt évtizedekben jelentős jogkörökre tett szert.

A Bizottság október 23-i, "Vitairat a vallási intoleranciáról" című kiadványában kijelentette:

"A vallási intolerancia sokféleképpen materializálódhat, a mikroagresszióktól kezdve a befogadás és a vallási gyakorlatok elfogadásának hiányáig" – teszik hozzá.

Ez az intolerancia szerintük "mélyen gyökerezik Kanada identitásában", és "a mai rendszerszintű vallási diszkriminációban nyilvánul meg".

Advent Kanadában Forrás: © Orkhan Turki/Orkhan Turki / Flickr.com

Az irat központi állításával ellentétben a vallás szabad gyakorlása már a nemzet 1867-es konföderációja előtt is törvénybe volt iktatva.

A gyarmati Kanada tartomány 1851-ben fogadta el a vallásszabadságról szóló törvényt, amely védte "a vallási hivatás és istentisztelet szabad gyakorlását és élvezetét, megkülönböztetés és előnyben részesítés nélkül".

A Bizottság dokumentumában azt is sugalta, hogy a karácsony és a húsvét ünneplése – egy olyan országban, ahol a becslések szerint a lakosság 63,2%-a keresztény – a nem keresztények rovására megy.

Jeremy Patzer konzervatív törvényhozó így reagált a jelentésre: "Ez nevetséges. A karácsonyt a világ minden táján különböző etnikai és vallási hátterű emberek ünneplik. Ez egy újabb példája annak, hogy a szövetségi kormányon belül is dúl a woke ideológia. Én a magam részéről teljes szívemből fogom ünnepelni a karácsonyt. Boldog karácsonyt!"

John Rustad, a Brit Kolumbia Konzervatív Pártjának vezetője az X-en azt írta:

Kanadában több mint három évszázada ünneplik a karácsonyt, és ugyanilyen régóta multikulturális esemény. A kanadai enciklopédia szerint vannak arra utaló jelek, hogy Jean de Brébeuf – egy misszionárius, akit végül az irokéz indiánok kínoztak halálra – már az 1640-es években a huronokkal ünnepelte a karácsonyt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!