Vajon miért Nigel Farage az egyetlen Nagy-Britanniában, akit bárki, bármikor és bárhogyan sértegethet?

Vágólapra másolva!
Vajon miért Nigel Farage az egyetlen Nagy-Britanniában, akit bárki, bármikor és bárhogyan sértegethet? Vajon miért szabad és kell a Brexit-párti politikust alpári módon sértegetni? A nem éppen költői kérdést, Jan Moir, a Daily Mail vezető publicistája tette fel, miután Farage – természetesen jó pénzért – szerepet vállalt az ITV1-en futó, Celeb vagyok ments ki innen! című showműsorban.
Vágólapra másolva!

Az Európa Parlament korábbi képviselője kétségtelenül „bűnös", hiszen a Brexit, az ellenőrzött bevándorlás és az illegális migráció megállításának híve.

Nem csoda, hogy a baloldalon afféle szélsőségesként tartják számon, aki éppen, hogy egy arasznyira áll távolabb a kambodzsai diktátortól, Pol Pottól, írja véleménycikkében Ms. Moir. S hozzáteszi, a Nagy-Britanniában élők többségének egyáltalán nem radikálisak vagy veszélyesek Farage nézetei, mert őket még nem homályosította el a rasszizmus vagy fanatizmus hamis vádjainak mérgező füstje.

Annál is inkább, mert a statisztikák szerint tavaly 1,2 millió ember érkezett az Egyesült Királyságba, s ez egy év alatt háromnegyed millió fős növekedést jelent.

„Ebben az országban több mint ötmillióan kapnak munkanélküli segélyt, és a második világháború óta a legmagasabb adókkal küszködnek az emberek" - írja a Daily Mail kolumnistája. „De ha a legcsekélyebb mértékben is felemeled a szavad ezek ellen, azonnal te vagy a patás ördög és természetesen rasszista is, különösen akkor, ha történetesen Nigel Farage a neved."

A showműsorban a brit celeblét közismert figurái teljesen rendben valónak találják, hogy gusztustalan megjegyzéseket tesznek az 59 éves Farage testalkatára, és azt sem nagyon titkolják, hogy megvetik a politikust.

Az ismert tévés személyiség, Lorraine Kelly sem aggatna másokra olyan jelzőket, amelyeket Farage-val szemben rendben valónak talál.

Nos, a showműsor szereplői eddig csak arra szorítkoztak, hogy alkalmanként gúnyos megjegyzéseket tegyenek a Brexitről, aztán bizonyos Nella Rose – foglalkozását tekintve YouTuber, influenszer – nyíltan Farage fejéhez vágta: „Ön bevándorlóellenes", mire a megszólított visszakérdezett: „Ki mondta ezt neked?" „Hát az internet, a feketék nem szeretnek téged, és azt akarjuk, hogy tűnj el!" – s ebben a válaszban alighanem minden benne van.

A Daily Mail szerzője szerint Nella Rose azokat a tanulatlan, fiatal felnőtteket képviseli, akiknek halványlila fogalmuk sincs a mélyebb összefüggésekről, és soha semmiről nem gondolkodtak el, és csak az online térben látottakat visszhangozzák.

A bájos Nella Rose elhiszi, amit az X-en (korábban Twitteren) olvasott Farage-ról, miközben a körmeit festette a buszon.

Természetesen meg sem hallgatja Farage ellenvetéseit, érvelését, még úgy sem, hogy a politikus megpróbálja türelmesen elmagyarázni, alátámasztani a véleményét.

„Nézzük a számokat" – kezdte volna Farage, de az influenszer csak kiabált és saját előítéleteinek foglyaként mantrázta megingathatatlan hittételeit. A férfi mindezek ellenére megőrizte jó modorát és hidegvérét. Valószínűleg már megszokta az efféle támadásokat.

Ms. Moir egyébként úgy véli, Nella Rose nincs egyedül, a „35 év alattiak azon nemzedékének virulens törzsét képviseli, akik saját jogaik és nézeteik mindenkori tiszteletben tartását követelik, miközben szándékosan semmibe veszik mások meggyőződését."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!