Nagy-Britanniában betiltották a gyermekeknek szánt pubertásblokkolókat

Vágólapra másolva!
Felháborodtak a transz-lobbisták, amiért az Egyesült Királyságban a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat bejelentette, hogy a jövőben az orvosok már nem írhatnak fel a gyermekeknek pubertásblokkolót, ugyanis rájöttek: nem biztonságos.
Vágólapra másolva!

Az NHS megbízta a National Institute for Health and Care Excellence (NICE) intézetet, hogy vizsgálja felül a Gonadotropin Releasing Hormone Analogues (GnRHa), más néven a pubertásblokkolókkal kapcsolatban nyilvánosságra hozott bizonyítékokat.

Az NHS England kedden közzétett szakpolitikai dokumentuma megjegyzi, hogy "az NHS England gondosan mérlegelte a NICE által végzett (2020-as) bizonyíték-felülvizsgálatot, azonosította és áttekintette az eddig rendelkezésre álló közzétett bizonyítékokat".

Arra a következtetésre jutottunk, hogy nincs elegendő bizonyíték a PSH (pubertás elnyomó hormonok) biztonságosságának vagy klinikai hatékonyságának alátámasztására ahhoz, hogy a kezelés jelenleg rutinszerűen elérhetővé váljon"

 – jegyezte meg továbbá a dokumentum.

A nemi diszfória kezelése továbbra is folytatódik az Egyesült Királyságban, azonban a pubertásblokkolókat már csak klinikai vizsgálatokban fogják alkalmazni.

A vizsgálatra azt követően került sor, hogy az Egyesült Királyságban a pubertásblokkolókat felíró nemi identitás fejlesztő szolgálathoz beutalt gyermekek száma 

a 2012-es 250 gyerekről 2022-re több mint 5000-re ugrott.

 2022 júliusa óta pedig legalább 100 gyermek, köztük 12 évesek is, kapta a gyógyszereket, függetlenül attól, hogy az NHS abban a hónapban döntött úgy, hogy Dr. Hilary Cass, a Gyermekgyógyászati és Gyermekegészségügyi Királyi Kollégium korábbi elnöke által készített elmarasztaló felülvizsgálat alapján felfüggeszti a kezelést.

Dr. Cass arra figyelmeztetett, hogy a pubertásblokkolók tartósan megzavarhatják a serdülők agyának fejlődését, és visszafordíthatatlanul átprogramozhatják az idegi áramköröket.

Transznemű aktivisták azonban bírálták az NHS lépését, a Stonewall érdekvédelmi csoport pedig kijelentette: 

Minden transz fiatal megérdemli, hogy hozzáférjen a magas színvonalú, időben történő egészségügyi ellátáshoz".