Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Megtisztítanák a könyvtárak polcait az LMBTQ-könyvektől

Drag Story-Time Event Held In Austin, Texas, Week Ahead Of Restrictive Bill Going Into Effect
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok egyik legnagyobb katolikus érdekvédelmi csoportja a szombaton kezdődő Pride hónap előtt kísérletet tesz arra, hogy kiszorítsa a könyvtárakból a gyerekeknek szóló, progresszív LMBTQ-könyveket.
Vágólapra másolva!

A CatholicVote, a katolikus értékek közéletben való népszerűsítésére összpontosító nonprofit szervezet június 1-jén debütál a kampányával. Az akció arra buzdítja a szülőket, hogy szabadítsák meg a helyi adófizetők által finanszírozott könyvtáruk gyermekrészlegét a szexualizált és nemi vonatkozású könyvektől.

A könyvtár régóta az egyik legnépszerűbb nyári célpont a gyerekek körében” – írta a CatholicVote egy szülőknek szóló segédletben.

A »Pride hónapjában« sok könyvtár a gyermekrészlegét meleg és transz könyvekkel, képekkel és szimbólumokkal tölti meg – nem is beszélve a drag queen mesedélutánokról” 

– folytatta a csoport. „Ezért felvértezzük Önöket, hogy visszavághassanak és visszaszerezhessék a könyvtárat a gyerekeiknek.”

A csoport arra buzdítja a családokat, hogy június elején látogassanak meg egy könyvtárat, majd kölcsönözzék ki az összes „Pride hónapja” könyvet, aztán menjenek haza és a könyveket tegyék a gyerekek számára elérhetetlen helyre. A könyvtári könyveket később időben vissza kell adniuk.

A CatholicVote ajánlása szerint egy személyt ki kell jelölni arra az esetre is, ha a könyvtár személyzete gondot okozna a csoportnak a könyvtár látogatás során

A szervezet arra is felszólította a szülőket, hogy osszák meg videóikat, fotóikat és történeteiket, hogy másokat is bátoríthassanak.

„Mindig erőt ad a tudat, hogy nem vagy egyedül a gyermekeink lelkéért folytatott harcban” - mondta a csoport.

Kampányunk célja, hogy képessé tegyük a közösségeket arra, hogy visszavegyék a nyilvános tereket a radikális LMBTQ-mozgalomtól, amely gyermekeink ártatlanságát akarja elpusztítani, miközben arra kényszeríti a szülőket és a polgárokat, hogy támogassák a szexuális perverzió legújabb formáit”

 – mondta Brian Burch, a CatholicVote elnöke a közleményben.

Az elmúlt néhány évben a szülők országszerte hangosan tiltakoztak a nemi ideológiával és szexualitással foglalkozó – némelyikük pornográf tartalmú – gyermekkönyvek egész sora ellen. Az ilyen könyvek felbukkantak a könyvtárakban, különösen az iskolai könyvtárakban, ahol a gyerekek könnyen hozzáférhetnek hozzájuk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről