A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bojkottálják az amerikaiak a népszerű csizmagyártó céget, miután transznemű aktivistával reklámozott

30th Annual Screen Actors Guild Awards - Red Carpet
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Szabotálják az amerikaik a népszerű cipőgyártó céget (UGG Footwear), amiért egy transznemű aktivistával reklámozott és készített kollekciót.
Vágólapra másolva!

A vállalat Alok Vaid-Menon humoristával és kommentátorral állt össze, aki ragaszkodik ahhoz, hogy az emberek gendersemlegesként (they/them) tekintsenek rá a júniusi URSeen termékcsalád bevezetésénél – számolt be a Newsweek.

Az URSeen kollekció színes platformos papucsokból és frottírruhákból, valamint gyermekeknek szánt papucsokból áll. A kollekciót a cég weboldalán férfiak és nők egyaránt modellezik és unisex stílusnak szánták.

"A gyerekkorom nagy része arról szólt, hogy el kell rejtőzöm, (…) hogy ne hívjam fel magamra a figyelmet" – mondta Alok Vaid-Menon az új termékcsaládról szóló nyilatkozatában az UGG weboldalán. 

Ezzel a kollekcióval az volt a célom, hogy olyan ruhadarabot hozzak létre, amely valóban a queer testeket ünnepli."

A kollekció megjelenése után sokan kritizálni kezdték a céget, amiért a termékeket gyerekméretekben is gyártják, ezzel kitéve a kiskorúakat az LMBTQ-propagandának.

Az UGG épp most lépett partnerségre Alok Menonnal egy Pride-hónapos kollekció és kampány keretében. Alok egy radikális transzaktivista, aki szerint »a kislányok bolondok«" 

– írta a Libs of TikTok nevezetű konzervatív aktivista az X-en.

Az említett Alok idézet eredetileg 2016-ban jelent meg az aktivista Facebook-oldalán, a DarkMatteren, amelyet azért hozott létre, hogy a transznemű témájú költészetét népszerűsítse társával, Janani Balasubramanian-nal. Vaid-Menon azonban azt állította, hogy az idézetet nem ő írta, hanem Balasubramanian.

Az Facebook-bejegyzésben továbbá azt írja, hogy „szembe kell szállnunk a fehér keresztény felsőbbrendűséggel, és a transztestek körüli a jobboldali retorikával. Át kell gondolnunk azt az elképzelést, hogy létezik tökéletes áldozat. Hiszek abban a radikális elképzelésben, hogy a kislányok, akárcsak mi mindannyian, bonyolult emberek. Itt nincsenek mesék és hercegnők. A kislányok is queerek, transzok, perverzek, deviánsak, kedvesek, gonoszak, szépek, csúnyák, óriásiak és különösek. A gyerekeid nem olyan egyenesek és szűkszavúak, mint ahogyan azt te gondolod. (…) Nézz körül: nincsenek hercegnők" – zárul a Facebook-bejegyzés.

Alok három évvel ezelőtt foglalkozott az idézettel kapcsolatos vitával. Meglátása szerint tévesen neki tulajdonították az írottakat, pedig „az említett szavak, gondolatok és élettapasztalatok” nem az övé voltak.

Ezt a státuszt egy volt kollégám írta, aki nőnek született"

 – írta Vaid-Menon 2021. szeptember 5-én. S bár úgy tűnik, hogy tényleg nem ő írta a bejegyzést, Alok az üzenetét nem utasította vissza.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!