A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rasszista és rendőrellenes kijelentései miatt bírálják a Fehér Ház új munkatársát

Pride Celebration Hosted By Vice President Of The United States And Mr. Emhoff In Collaboration With GLAAD
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
A Biden-kormányzat egy olyan tisztviselőt támogat, aki korábban szexuálisan provokatív fotókat posztolt a közösségi médiában, valamint uszító tweeteket tett közzé a rendőrség, a republikánusok, Izrael és az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatala (ICE) ellen.
Vágólapra másolva!

Tyler Cherryt a múlt héten léptették elő a Fehér Ház kommunikációs igazgatóhelyettesévé, miután három évig az amerikai belügyminisztériumban Deb Haaland államtitkár mellett hasonló pozícióban dolgozott – írja a The Christian Post.

A feltárt tweetek szerint Cherry az elmúlt évtizedben Izrael-ellenes érzelmeket támogatott, támadta a republikánusokat és a rendőrséget "rabszolga járőrökhöz" hasonlította.

Imádkozom #Baltimore-ért, de még keményebben imádkozom a kapitalista rendőrállam megszüntetéséért, amelyet explicit és implicit faji előítéletek motiválnak" 

– tweetelte 2015-ben Freddie Gray halála után.

Egy másik tweetben azt állította, hogy a republikánusok túl sokat törődnek a "fehér sérelmi politikával".

Az Instagramon olyan fotók is keringenek, amelyek Cherryt női ruhába öltözve ábrázolják, köztük van egy olyan is, amelyen egy rózsaszirmokkal díszített hálós pólóban látható.

Cherry vasárnap elhatárolódott korábbi véleményeitől, miután azok széles körű negatív kritikáit váltottak ki. Azóta több ezer tweetjét is törölte.

A múltbéli közösségi média posztok nem tükrözik a jelenlegi nézeteimet"

– tweetelte vasárnap. 

Támogatom a Biden-kormány programját – és folytatom a kommunikációs munkámat, amely az éghajlat- és környezetvédelmi politikánkra összpontosít".

A Fehér Ház megvédte Cherryt a kritikákkal szemben, és azt mondta a Fox News Digitalnak, hogy "nagyon büszkék arra, hogy Tyler a csapatban van".

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!