Újabb felvételt közölt a Hamász az elrabolt és az életéért könyörgő fiatal nőről

noa, hamász, elrablás
Vágólapra másolva!
A Hamász terrorszervezet pénteken közzétett egy videót, amely láttán bizonyossá vált, hogy Noa Argamani az október 7-i mészárlás során elrabolt fiatal izraeli nő életben van.
Vágólapra másolva!

Az egyperces klip, amely a zenei fesztiválról túszul ejtett 26 éves izraeli egyetemista hangfelvételét tartalmazza, arra szólította fel az izraelieket, hogy tiltakozzanak Benjámin Netanjahu miniszterelnök kormánya ellen, mivel „cserben hagyta a Hamász által elraboltakat”.

A hanganyagban a fiatal nő elmondta, hogy az Al-Kasszam brigádjainál van fogságban, már több mint 237 napja. A továbbiakban azt kérte, hogy „nők és férfiak ezrei jöjjenek ki, és zárják le Tel-Aviv utcáit, és ne térjenek haza, amíg haza nem térünk. Kérem, ne bízzák a sorsunkat Netanjahu és a Háborús Tanács kezébe”.

Mentsetek meg minket! Az időnk fogytán van. A népnek kell döntenie. Nem akarunk itt meghalni”

 – mondta végül.

A klipben különféle rajzok is feltűntek, Argamani családja szerint, a képeket a fiatal lány készíthette.

Januárban a Hamász egy 37 másodperces videóban tudatta, hogy Argamani még életben van, két másik izraeli tússzal együtt. Az akkori videóval az volt a Hamász célja, hogy Izraelt a háború leállítására ösztönözze.

Noa később egy, a palesztinok által közzétett rövid klipben volt látható, amint fogságban ül valahol Gázában.

Argamani az egyik legismertebb Hamász túsz. A közösségi médiában vírusként terjedő videón jól látható, ahogy az október 7-i terrortámadás során kétségbeesetten sikoltozva és a barátja után nyúlva mindkettőjüket a Gázai övezetbe hurcolják. Gyötrődő arckifejezése, ahogy egy motorkerékpáron erőszakkal fogságba vonszolták, a támadás egyik legmegrázóbb képe.

noa, hamász, elrablás
Fotó: Origo 

Tavaly novemberben a túsz halálos beteg édesanyja felszólította Joe Biden elnököt és a Vöröskeresztet, hogy „hozzák vissza Noát, amilyen gyorsan csak lehet”, hogy még életében láthassa őt.

Az NBC News arról számolt be, hogy Argamanit valószínűleg egyszerű palesztin civilek – nem a Hamász – rabolhatták el, akik csatlakoztak a terroristákhoz.

A palesztin civilek nem csak ünnepelték a mészárlást, hanem aktívan részt is vettek benne: a közösségi médiára feltöltött filmfelvételeken jól látható, amint tömegek özönlöttek át a megsértett határon, hogy részt vehessenek az ártatlanok megölésében, megerőszakolásában és tulajdonuk kifosztásában.

Az október 7-i mészárlás következtében a terroristák mintegy 1200 embert öltek meg és több mint 4800-at megsebesítettek. Megközelítőleg 242 túszt ejtettek – akiknek több mint fele még mindig a Gázai övezetben van. Az áldozatok túlnyomó többsége civil, köztük több tucat amerikai állampolgár van.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről