A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több százezer illegális bevándorló kapott állampolgárságot Németországban

illegális migráció, migráns
Egyre csak nőhet a migrációs nyomás a kontinensen
Fotó: Alessandro Serranò / AFP
Vágólapra másolva!
A német kormányzati nyilvántartásokból kiderült, hogy az országban csak 2023-ban több mint 200 000 bevándorlót kapott állampolgárságot.
Vágólapra másolva!

A német szövetségi statisztikai hivatal által közzétett elemzésből kiderül, hogy a migránsok közül a legtöbben 2015-ben és 2016-ban érkeztek az országba, amikor Angela Merkel volt kancellár megnyitotta a kapukat. A statisztika szerint 2023-ban 75 485-en kaptak német állampolgárságot, a bevándorlók többsége Szíriából érkezett. Ugyanebben az évben további 10 735 német útlevelet adtak át török bevándorlóknak és további 10 710 iraki állampolgár kapott német állampolgárságot.

Az előző évekhez képest több mint 50 százalékkal nőtt az irakiak, a szírek és az afgánok állampolgárrá válása.

A jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt közleménye megjegyezte, hogy az állampolgárrá váló bevándorlók száma „több ember, mint Potsdam, Saarbrücken, vagy Leverkusen lakossága”.

A honosítások száma történelmi rekordot ért el, miközben a trafikkoalíció és a CDU azt akarja elhitetni velünk, hogy a migrációt korlátozzák”

 – közölték.

A történtek egy olyan törvénymódosításnak tulajdonítható be, amely lehetővé teszi, hogy a bevándorlók sokkal könnyebben és gyorsabban jussanak állampolgársághoz Németországban.

Egy nemrégiben készült felmérés szerint 

tízből hét európai ország állampolgára véli úgy, hogy túl sok az ellenőrizetlen bevándorló. 

A németek körében ez a szám 77 százalék volt.

A szociális ellátás, a lakhatás és a munkanélküliség problémái mellett Németországban robbanásszerűen megnőtt a bűnözés, különösen az erőszakos bűncselekmények és a szexuális erőszak.

Mint korábban kiemeltük, a német kormányzati statisztikák azt is mutatják, hogy

a bűncselekmények gyanúsítottjainak 41 százaléka külföldi, annak ellenére, hogy a lakosság jóval kisebb hányadát teszik ki.

Az elmúlt héten két további incidens történt, egy erőszakos késes támadás, és egy másik eset, amikor egy szíriai bevándorló szexuálisan bántalmazott egy 78 éves nőt és egy 23 éves fiatalembert, miután az első bűncselekmény miatt kiengedték az őrizetből.

A német hatóságok azonban úgy tűnik, hogy az igazi veszélyt azok jelentik, akik rámutatnak arra, hogy mindez problémát jelent.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!