Joe Biden ismét leblokkolt, ezúttal Obama mentette meg

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Szombat este Los Angelesben egy sztárvendégekkel teli adománygyűjtésen – ahol több mint 30 millió dollárt gyűjtöttek össze Biden újraválasztási kampányára – beszélgetett Joe Biden többed magával, az esemény végén a 81 éves elnök leblokkolt és volt főnökének, Barack Obamának kellett lekísérnie a színpadról.
Vágólapra másolva!

A felvételen a 81 éves Joe Biden és Barack Obama látható, amint a Peacock Színházban az ujjongó nézőknek integetnek és mosolyognak. Az Egyesült Államok elnöke a videó tanúsága szerint megtapsolta a közönségét, felemelte a hüvelykujját, aztán lefagyott és hosszú másodpercekig csak bámulta a tömeget. Ekkor Obama, még mindig mosolyogva és integetve, megfogta Biden csuklóját és gyengéden megrántotta, erre az elnök látszólag magához tért. Végül Biden Obama segítségével, együtt sétáltak le a színpadról a bömbölő zenére.

Legutóbb az Olaszországban megrendezésre került G7-csúcstalálkozón okozott kínos pillanatokat Joe Biden. A csütörtöki ejtőernyős bemutató során az Egyesült Államok elnöke elkóborolt kollégáitól és a levegővel szeretett volna kezet fogni. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök sietett az eltévedt Biden segítségére és visszaterelte őt a többiekhez.

Többen, köztük Donald Trump szövetségesei is kritizálták a videót, mivel kérdéseket vet fel a 81 éves férfi hivatali alkalmassága kapcsán. A Fehér Ház azonban visszautasította a negatív véleményeket és azt mondták, hogy a sajtó csak „le akarta járatni” az elnököt.

A Los Angeles-i színházban lefagyott Bidenről készült videón, bár messziről, a nézőtérről készült, 

egyértelműen látszik, hogy az elnök mozdulatlanul áll, mielőtt Obama közbelépne.

A megörökített pillanatot megelőzően Biden politikai ellenfelét, Donald Trumpot szidta és a hajával viccelődött, ezután óva intett attól, hogy az exelnök visszatérjen a Fehér Házba. A beszélgetés során Obama is célba vette Trumpot, azzal érvelt, hogy vannak bizonyos "normák és értékek, amelyek mellett ki kell állnunk".

Az eseményen több mint 30 millió dollárt gyűjtöttek össze Biden újraválasztási kampányára.

A közvélemény-kutatások szerint Biden kora az egyik legnagyobb aggodalomra okot adó tényező a választók számára ebben a választási szezonban. Már most ő a legidősebb elnök, aki valaha hivatalban volt az Egyesül Államokban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről