Tiltakoznak az amerikaiak a New York-i migránstábor ellen

Homeless Migrants Receive Food And Clothing At New York City Park
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
New York lakói vasárnap demonstrációt szerveztek az illegális bevándorlók elhelyezésére használt sátorvárosi menedékhely ellen – jelentette a New York Post.
Vágólapra másolva!

Több mint 100 helyi lakos és választott tisztségviselő követelte vasárnap, hogy a város vonja vissza a brooklyni Floyd Bennett Fielddel kötött bérleti szerződést, amely tavaly óta mintegy 2000 illegális bevándorlónak nyújt menedéket.

A tüntetők egy 90 járműből álló karavánnal, amerikai zászlókkal és különféle feliratú táblákkal – mint például „Őrizzük meg az amerikai álmot”, „Állítsuk meg a migránsbűnözést” és „Vonjuk vissza Floyd Bennett bérleti szerződését” – érkeztek a demonstrációra.

A lakosok a menhely megnyitása óta folyamatos panasszal éltek a városnál.

A republikánus törvényhozók márciusban levelet küldtek a National Park Servicesnek, amelyben tájékoztatást kértek a menedékhely bérlőinek átvilágítási folyamatáról, miután a lakosok a hajléktalanság és a bűnözés növekedéséről számoltak be.

A levélben a következőket írták: "A Floyd Bennett Field-en lévő migránstábor létrehozása óta a helyi és országos média a bűncselekmények megnövekedéséről számolt be a táborban és a park közvetlen környezetében".

A Floyd Bennett Field migráns táborban és annak környékén elterjedt bűncselekményekről szóló jelentések között szerepel a családon belüli erőszak, a testi sértés, a bolti lopás, a prostitúció és a koldulás is" 

– folytatódik a közlemény.

Az első busznyi illegális bevándorló, akik novemberben érkeztek a menedékhelyre, nem voltak megelégedve a menedékhellyel, ezért azt követelték, hogy a város biztosítson nekik jobb szállást.

Sokan arra panaszkodtak, hogy a menedékhely túl messze van a munkahelyüktől vagy a gyermekeik iskoláitól.

Jaime Williams (R-Brooklyn) képviselőnő, a tüntetésen kijelentette:

Itt az ideje, hogy visszavegyük a közösségünket, a városunkat, az államunkat. (...) Le kell zárni a határainkat"

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!