Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Demokrata képviselő: Donald Trump fogja nyerni a 2024-es elnökválasztást

Donald Trump Addresses The Faith And Freedom Road To The Majority Conference
Fotó: NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
Jared Golden maine-i demokrata képviselő arra számít, hogy Donald Trump nyeri a 2024-es elnökválasztást. Véleménycikkében hozzátette, hogy „rendben van ezzel a kimenetelű” eredménnyel, ugyanakkor a voksát nem Trumpra fogja leadni.
Vágólapra másolva!

Bár Biden a csütörtöki vitán nyújtott teljesítményét sokan bírálták, Golden – aki 2019 óta a kongresszusban szolgál – azt sugallta, hogy az elnök gyenge teljesítménye nem meglepő.

Az első elnökjelölti vita után sok demokrata esett pánikba. (...) Biden gyenge teljesítménye azonban nem volt meglepetés. Engem nem zökkentett ki úgy, mint másokat, mert a választás kimenetele már hónapok óta világos volt számomra: Bár nem tervezem, hogy rá szavazok, de Donald Trump fog nyerni. És ezzel nincs bajom"

– írta Golden egy véleménycikkben.

Minden választásnak vannak nyertesei és vesztesei. A demokraták a vitát követő kézfogása azon az elképzelésen alapul, hogy Trump győzelme nem csupán politikai veszteséget jelent, hanem egyedülálló fenyegetést a demokráciánkra nézve. Elutasítom ezt a feltevést. Sokakkal ellentétben én nem vagyok hajlandó részt venni egy olyan kampányban, amely azzal riogatja a választókat, hogy Trump véget vet a demokratikus rendszerünknek"

jegyezte meg, hozzátette: „Ez a választás a gazdaságról szól, nem a demokráciáról. És amikor a gazdaságunkról van szó, a kongresszusunk sokkal többet számít, mint az, hogy ki foglalja el a Fehér Házat.”

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről