Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A választók háromnegyede szerint Joe Biden nem alkalmas vezetőnek

BIDEN, Joe; TRUMP, Donald
Fotó: Gerald Herbert
Vágólapra másolva!
Egy új közvélemény-kutatás szerint a választók közel háromnegyede kételkedik abban, hogy Joe Biden elnök alkalmas az Egyesült Államok vezetésére.
Vágólapra másolva!

A CBS News és a YouGov felmérése szerint a regisztrált szavazók 72 százaléka gondolja úgy, hogy a 81 éves Biden mentális és kognitív egészségi állapota nem megfelelő az elnöki tisztség betöltéséhez.

A demokrata szavazók 41 százaléka nyilatkozta azt, hogy Joe Biden nem alkalmas a feladat ellátására, ami 10 százalékpontos növekedés a júniusban ugyanezt állító 29 százalékhoz képest.

A regisztrált szavazók fele arról nyilatkozott, hogy a 78 éves Donald Trumpnak ugyanakkor megvan a mentális és kognitív egészsége ahhoz, hogy elnökként szolgáljon.

A demokraták a regnáló elnök számára kínosra sikeredett csütörtöki vita után pánikba estek, nem segítette a szorongásukat az sem, hogy a The New York Times szerkesztősége is azt szorgalmazza, hogy Biden lépjen ki a versenyből.

Ráadásul egy grafikon szerint Kamala Harris, Gavin Newsom kaliforniai kormányzó és mások is hasonlóan szerepelnének a novemberi választásokon, mint Biden.

A közvélemény-kutatás eredménye azonban még mindig azt mutatja, hogy a választók többsége kiáll Joe Biden mellett: 

a demokrata szavazók 55%-a mondta azt, hogy Bidennek továbbra is indulnia kellene az elnöki posztért.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről