Joe Biden visszalépését követelik a demokraták

President Joe Biden gives a press conference
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Csütörtökön több demokrata képviselő is felszólította Joe Biden elnököt, hogy lépjen vissza a 2024-es elnökválasztási versenytől.
Vágólapra másolva!

Marie Gluesenkamp Perez képviselőnő (D-WA) csütörtökön nemcsak visszalépésre szólította fel Bident, hanem lemondásra is.

Az elmúlt két hetet azzal töltöttem, hogy hallgattam a választóim aggodalmait az elnök korával és az egészségügyi állapotával kapcsolatban. A legtöbb délnyugat-washingtoni képviselőmhöz hasonlóan én is kételkedem az elnök egészségügyi állapotának megítélésében, a munkára való alkalmasságában, és abban, hogy ő maga hozza meg az országunkkal kapcsolatos fontos döntéseket, nem pedig a nem megválasztott tanácsadók"

mondta Gluesenkamp Perez nyilatkozatában.

"Az amerikaiak megérdemlik, hogy úgy érezzék, az elnökük alkalmas a munkájához. Véget kell vetni az elnökkel kapcsolatos bizalmi válságnak. Az elnöknek azt kell tennie, amiről tudja, hogy jó az országnak, és a nemzeti érdekeket kell előtérbe helyeznie" – tette hozzá.

Később a nap folyamán Jim Himes képviselő (D-CT) a NATO-ról tartott sajtótájékoztatóját követően lemondásra szólította fel az elnököt.

Joe Biden közszolgálati múltja páratlan. Az eredményei óriásiak. Nagyszerű elnöki öröksége biztosított"

– mondta Himes az X-en.

Hozzá tette továbbá: „Nem szabad kockáztatnia ezt az örökséget, ezeket az eredményeket és az amerikai demokráciát”.

Hasonlóképpen Scott Peters (D-CA) képviselő a Politico című lapnak nyilatkozva Biden sajtótájékoztatója után elmondta: 

Ma arra kérem Biden elnököt, hogy vonuljon vissza az elnökválasztási kampánytól. A tét nagy, és vesztes pályán vagyunk".

Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy Joe Biden nem szándékozik visszalépni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről