Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Visszalépésre biztatják Joe Bident a hollywoodi pénzemberek

US President Joe Biden delivers remarks at a Medal of Honor ceremony in the White House.
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A Netflix társalapítója és a demokraták nagylelkű támogatója, Reed Hastings felszólította Joe Biden elnököt, hogy "álljon félre a múlt heti elnökjelölti vitán nyújtott teljesítménye miatt". Damon Lindelof, a Lost című sorozat alkotója arra kérte a demokratákat, hogy ne adjanak több pénzt Joe Biden kampányára, így kényszerítve az elnököt a visszalépésre. Mindeközben Ari Emanuel hollywoodi üzletember arra figyelmeztetett, hogy az adományozók a Biden-kampányból a kongresszusi választásokba irányítják át a pénzüket.
Vágólapra másolva!

Reed Hastings, a Netflix társalapítója azt nyilatkozta a The New York Timesnak, hogy Bidennek „félre kell állnia”, hogy egy „erőteljesebb” jelölt „győzze le Trumpot”.

Hastings és felesége, a filantróp Patty Quillin a Demokrata Párt legnagyobb adományozói közé tartoztak.

A házaspár az elmúlt évek során »több mint 20 millió dollárt« adományozott a Demokrata Pártnak”

– írja az outlet.

Ari Emanuel, az Endeavor tehetségkutató ügynökség vezérigazgatója szerint Joe Biden alkalmatlan az ország vezetésére, az elnököt egy idős sofőrhöz hasonlította, aki egy autó volánja mögött ül.

Emanuel Biden tanácsadóit hibáztatta, amiért figyelmen kívül hagyták az elnök gyors kognitív hanyatlását. Az sem tetszett neki, hogy Biden megszegte a kampányígéretét, miszerint csak egy ciklusig lesz hivatalban.

Azt mondta, hogy egy ciklusra indul, és ezt a demokrácia helyreállítása érdekében teszi. Aztán most már indul a második ciklusra…"

– tette hozzá Emanuel.

Ami a demokrata adományozókat illeti, Emanuel borzalmas képet festett.

Beszéltem egy csomó nagy adományozóval, és minden pénzüket a Kongresszusba és a Szenátusba irányítják"

– jelentette ki.

Damon Lindelof a Lost című sorozat alkotója a Deadline című lap szerdai vendégrovatában azt mondta, hogy a demokratáknak ideje „felébredniük” és észre kellene venniük, hogy „Biden kampánya gyorsan süllyed”.

„Nem írunk csekket. Nem kattintunk az ActBlue linkekre” – írta, majd később hozzátette: 

Amikor sms-ben készpénzt kérnek, írd vissza, hogy egy fillért sem adsz nekik, és addig nem gondolod meg magad, amíg nem lesz aprópénz a szelvény tetején."

Lindelof azzal érvelt, hogy Biden leváltása a leghatékonyabb módja Donald Trump volt elnök legyőzésének.

Ennek most kell megtörténnie, s gyorsan kell cselekednünk."

Lindelof a demokrata adományozók egyre növekvő táborához tartozik, akik nyilvánvaló szenilitása miatt Biden visszalépését követelik az elnöki jelölti poszttól.

A média, az adományozók, sőt saját pártjának vezetői részéről érkező növekvő nyomás ellenére Joe Biden nem mutatta jelét annak, hogy visszalépne. Sőt, a Fehér Ház valótlannak minősítette a Biden elnökjelölti visszalépésének reális lehetőségéről szóló sajtóinformációkat és több új programot is bejelentettek, amelyeken az elnök a következő napokban részt vesz, köztük egy televíziós, valamint több rádiós interjút és nyilvános szereplést.

A CBS News friss felmérése szerint 

a választók 72 százaléka úgy véli, hogy Biden nem indulhatna a második ciklusért, ami kilenc százalékpontos növekedést jelent februárhoz képest.

A demokraták mindeközben azt találgatják, hogy visszalépés esetén ki léphetne Biden helyére, egyesek Kamala Harris alelnököt szorgalmazzák.

Biden leváltása azonban a kampány ilyen késői szakaszában sok államban nehézségbe ütközik a különböző választási törvények és előírások miatt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről