Történelemhamisításon kapták a BBC-t

Daily Life In Belfast During COVID-19
Fotó: NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
A BBC "fajilag sokszínű szereplőgárdát" castingolt az 1066-ban lezajlott hastingsi csatáról szóló történelmi drámához, egy történész azonban bírálta azt a "bizarr elképzelést, hogy az angolszász Angliában fekete grófok éltek volna".
Vágólapra másolva!

A „Király és hódító” című nyolcrészes sorozatban, amely a CBS Studios koprodukciójában készül, több színes bőrű karaktert is láthatunk majd, köztük egy olyat, aki egy valódi 11. századi vezető szerepét játssza el.

Jason Forbes fekete színész fogja alakítani Thane Thomas kitalált karakterét – számolt be a The Telegraph.

A trinidadi származású Elander Moore, Morcar, Northumbria grófjának valós történelmi alakját fogja játszani, aki a viking és normann hódítók ellen harcolt, mielőtt Vilmos leigázta volna a hastings-i csata után."

Dr. Zareer Masani történész bírálta a csatorna döntését és arra figyelmeztetett, hogy a BBC megközelítése „rendkívül zavaros és félrevezető”, hozzátette: „őrültség, hogy ezt a színtévesztést egy olyan időszakra alkalmazzák, amikor Nagy-Britannia a legkevésbé volt multikulturális”.

Míg az angolszászok fekete vagy vegyes fajúként való ábrázolása elfogadható, addig a jelek szerint már politikailag nem korrekt még azt sem elismerni, hogy léteztek fehér angolszászok.

David Abulafia cambridge-i történészprofesszor a BBC új drámájával kapcsolatban így nyilatkozott: 

Mivel az egész sorozatnak kétségtelenül kevés köze lesz a történelmi tényekhez, azt hiszem, el kell viselnünk azt a bizarr elképzelést, hogy az angolszász Angliában fekete grófok éltek. Annál is inkább, mivel többé nem beszélhetünk »angolszászokról«.”

Lindsey Martin, a CBS stúdió vezetője szerint a sorozat „merész és friss megközelítést kínál majd egy közel 1000 éves történethez”.

Annyira merész és friss, hogy tele lesz olyan emberekkel, akik egyszerűen nem léteztek a 11. századi Angliában.

Amint az a fenti videóban is látható, a jelek szerint szubszaharai afrikaiak építették a Stonehenge-et, miközben a BBC még mindig ragaszkodik ahhoz, hogy az Egyesült Királyság évezredek óta „sokszínű”.

Mindez természetesen része annak a társadalmi törekvésnek, amelynek célja, hogy mindenkit meggyőzzön arról, hogy 

a most tapasztalható tömeges migrációs áradat teljesen normális, és hogy azt mindenféle ellenvélemény nélkül el kell fogadni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!