A National Alternative Protein Innovation Centre (NAPIC), amelyet a kormányzat finanszíroz, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése nevében, az Egyesült Királyság nettó zéró programjának részeként próbálja a lakosságnak eladni a „hús alternatíváit”.
Anwesha Sarkar professzor, a Leedsi Egyetemről, ahol a kutatóközpont székhelye lesz, a Telegraphnak elmondta:
Szeretnénk az alternatív fehérjéket általánossá tenni egy fenntarthatóbb bolygó érdekében”.
Ez az étrend magában foglalja a „tücskökből készített darált húst” és a különböző rovarokat, amelyeket „hamburgerre emlékeztető” anyaggá őrölnek.
A kormányzati finanszírozás mellett a csoport „23 millió font támogatást is kapnak multinacionális cégektől és más vállalkozásoktól, amelyek abban reménykednek, hogy részesülhetnek mald egy olyan iparágból, amely évente közel 7 milliárd fontot érhet”.
Mivel a csoport tudja, hogy a lakosságnak veleszületett ellenszenve van a rovarok fogyasztásától, és ehhez jönnek még azok a tanulmányok, amelyek szerint a bogarak fogyasztása mérgező lehet, mivel parazitákat is tartalmaznak, a csoport gyakorlatilag elismerte, hogy
„agymosással kell majd rávenni az embereket” arra, hogy megvásárolják a termékeiket.
Ez úgy fog történni, hogy a kormány és az ipar „nudging technikákat, vagy nyilvános tájékoztató kampányokat” fog alkalmazni annak érdekében, hogy „meggyőzzék az embereket, hogy cseréljék le a steakjüket egy növényi alapú vagy laboratóriumban termesztett alternatívára”.
Az Egyesült Királyság kormányának hírhedt „ösztönző egységét” korábban arra használták, hogy a COVID-járvány idején félelmet keltsenek a lakosságban, s hogy engedelmességre kényszerítsék - ezt a folyamatot a pszichológusok „súlyosan etikátlannak” minősítették.
Ez a propaganda magában foglalta a kórházi intenzív osztályokon fekvő emberekről készült hátborzongató felvételek, valamint a naponta futó halálozási számok és az olyan szlogenek használatát, mint például: „Ha kimész, elterjedhet, emberek fognak meghalni”.
A gazdák azzal érveltek, hogy az emberek rákényszerítése arra, hogy rovarokat egyenek a hús helyett, árt az ágazatnak, míg sokan úgy látják, hogy ez egy újabb szándékos kísérlet az emberek életszínvonalának csökkentésére.
Nemrégiben a globális elit által olvasott The Economist magazin egy cikket közölt, amelyben arra biztatta az embereket, hogy a bolygó megmentése érdekében éljenek bogárdiétán, mint a konfliktusok sújtotta Kongó lakosai.