A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hat hónap alatt 22 bűncselekményt követett el egy illegális migráns New Yorkban

Vágólapra másolva!
Egy helyi hírportál és a képviselőház igazságügyi bizottsága szerint még mindig nem toloncoltak ki egy illegális venezuelai bevándorlót, aki hat hónap alatt 22 bűncselekményt követett el New Yorkban.
Vágólapra másolva!

A 30 éves Daniel Hernandez Martinezzel, az ultra-erőszakos Tren de Aragua banda állítólagos tagjával, először 2023 januárjában találkozott az amerikai határőrség Texasban – derül ki a képviselőház igazságügyi bizottságának szerdán közzétett jelentéséből.

Az ügynökök megjegyezték, hogy akkor a Trump-korszak 42. címe szerinti, gyors kitoloncolást lehetővé tevő rendelet értelmében visszatoloncolták Mexikóba – számolt be a New York Post.

Martinez azonban ismét átlépte a határt, és New York City felé vette az irányt, hogy hat hónapos bűnözési sorozatot indítson el, "terrorizálva" a tehetetlen lakosokat – állítja a kormány jelentése.

Nyolcszor tartóztatták le és engedték szabadon különféle bűncselekmények elkövetése miatt.

2023 júliusában Martinez épp egy zacskó chips és fogkrém ellopásán dolgozott, amikor egy beépített rendőr szembesítette – erre a migráns egy késsel kezdett hadonászni és megfenyegette a rendőrt, ezt követően letartóztatták, azonban óvadék nélkül elengedték, és később a vádakat is ejtették – számolt be a Post.

Martinezt a következő hónapban háromszor is letartóztatták, két rendőr és egy nő bántalmazásával, valamint lopással vádolták meg.

Az ICE szeptemberben, a hetedik New York-i letartóztatása után kérte Martinez őrizetbe vételét. A The Post szerint a Rikers Island-i börtönben tartották fogva, amely nem működött együtt az ICE-vel, és végül 2023 novemberében engedték ki.

Martinez folytatta a rémuralmát, és még kétszer kapták el New Yorkban, mielőtt az ICE őrizetébe került.

Idén júniusban akarták kitoloncolni, de a The Post beszámolója szerint szülőhazája, Venezuela nem fogadja, így Martinez határozatlan ideig Amerikában marad.

Ez még rosszabb lesz egy Kamala-Walz-kormány alatt"

– mondta Brandon Judd a Nemzeti Határőrség Tanácsától.

Kamala Harris Joe Biden
Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

2017-ben Kamala Harris akkori szenátor azt állította, hogy "egy papírok nélküli bevándorló nem bűnöző", és gúnyolódott minden olyan terven, amely az illegális bevándorlók Egyesült Államokból való eltávolítására irányul" – áll a jelentésben.

Az elmúlt négy évben több mint 7 millió illegális bevándorló érkezett az Egyesült Államokba, a bizottság azt állította, hogy Biden elnök és Harris felelősek a nemzet destabilizálásáért.

Ez a káosz a délnyugati határon, amelyet Joe Biden elnök és Kamala Harris alelnök »határcár« radikális politikája hozott létre és ösztönzött, bizonytalansághoz vezetett az ország belsejében"

- áll a jelentésben.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a A képviselőház bevándorlási integritással, biztonsággal és végrehajtással foglalkozó albizottságának időközi jelentése megerősítette, hogy 

a belbiztonsági minisztérium 2021-2023 között mintegy 100, a szövetségi kormány terrorista megfigyelési listáján szereplő migránst fogott el és engedett be az Egyesült Államokban. 

Júniusban nyolc feltételezett tádzsikisztáni terroristát tartóztattak le New Yorkban, Philadelphiában és Los Angelesben. A gyanú szerint az ISIS-szel is kapcsolatban álltak és illegálisan, a déli határon keresztül érkeztek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!