Aprópénzre váltja a párizsi olimpián szerzett népszerűségét az ausztrál kenguru táncos

Vágólapra másolva!
Rachael Gunn a kétbalkezessége miatt világhírűvé vált Michael Edwards, azaz Eddie, a sas nyomdokaiba lép. A párizsi olimpián nulla pontos gyakorlatot bemutató ausztrál breaktáncos aprópénzre válthatja hozzá nem értését. A Raygun művésznéven szerepelt „sportoló” nem éppen aprópénzért szerződött egy jól menő influenszer-ügynökséghez.
Vágólapra másolva!

Raygun a játékokon bemutatott produkciójával minden más brékes kollégáját maga mögé utasította a közösségi térben. Igaz, a szigorú ítészek egyetlen pontot sem adtak nem éppen hagyományos breaktánc bemutatójára, ám az erről készült felvétel viharos gyorsasággal aratott sikert a világhálón. A 36 éves Rachael Gunn szinte azonnal a nemzetközi celebnagyságok közé katapultált.

Csakúgy, mint az 1988-as téli olimpián a brit Michael Edwards, azaz Eddie, a sas, akinek testi épségéért sok ezren aggódtak. A csetlő, botló „síugró” a sportág alapjaival sem volt tisztában, mégis hamar közönségkedvenc lett, és felfedezte magának a média. Az olimpia után tízezrek üdvözölték, show-műsorok vendége lett, reklámszerződésekkel bombázták. Fájdalom, Calgary után már csak azok indulhattak a téli olimpiákon, akik a nemzetközi versenyeken a legjobb ötven között voltak, így Eddie sportolói karrierjének hamar vége szakadt. Ahogy a sydney-i olimpián kis híján vízbe fulladt egyenlítői-guineai úszó, Eric Mousambani, becenevén, Eric, az angolna sem alapozta meg a jövőjét.

Raygun azonban már megtette az első lépéseket a világhír és a tisztes jövedelem felé vezető úton: aláírta az Ausztrália és Új-Zéland legnagyobb közösségi média sztárjait képviselő Born Bred Talent (BBT) marketing ügynökséghez. A BBT áll az Ausztráliában roppant népszerű The Inspired Unemployed (Az ihletett munkanélküliség) című online vígjáték műsor készítői – Matt Ford és Jack Steele – mögött.

Fotó: AFP / AFP or licensors/LAustralia's Rachael Gunn (L), known as Raygun gestures next to US' Logan Edra, known as Logistx, during their battle as part of the Women's Breaking dance Round robin of the Paris 2024 Olympic Games at La Concorde in Paris, on August 9, 2024. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)

Egy PR- és marketing szakértő azt nyilatkozta Daily Mail Australia-nak, hogy Gunn annak reményében írt alá az ügynökséghez, hogy 

hasznot húzzon frissiben szerzett hírnevéből. 

Igaz, arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyorsan jött népszerűsége már túl van a csúcson, nincs sok ideje arra, hogy maximalizálja a bevételeit.

Ha komolyan gondolja a közösségi médiában való szereplést, akkor már legalább öt nemzetközi talkshow-t kellett volna rendeznie” 

– jelentette ki a szakértő. – „Raygunról a világ legnagyobb sztárjai is beszéltek, és megosztották róla a benyomásaikat, dea legjobb, amit a menedzsmentje eddig kitalált, az csupán egy előre felvett üzenet a Logies (az ausztrál televíziózás legjobbjainak szánt díj) számára.

„– Csak szeretnék gratulálni a Logies összes jelöltjének” – foglalta össze mondandóját Raygun rövid üzenetében.

Az ausztrál breaktáncos nemrégiben megtörte hallgatását a játékokon nyújtott teljesítménye miatti felzúdulással kapcsolatban. Állítólag nem vette észre, hogy mennyi rosszindulat és gyűlölet áradt felé az online térben. Visszautasította, hogy direkt a számára rendeztek egy olimpiai válogatót, és a személyét és teljesítményét bíráló online petíciót is elítélte, hasonlóan a védelmére kelt Ausztrál Olimpiai Bizottsággal (AOC).

Szeretnék mindenkit arra kérni, hogy olvassa el az AOC legutóbbi nyilatkozatát, valamint az Ausztrál Breaktánc Szövetség Instagram oldalán született bejegyzéseket"

– mondta Raygun, aki civilben doktori fokozatot szerzett breaktánc- és tánckultúrából a sydney-i Macquarie Egyetemen.

Az általa és – hívei által – komikusnak és kreatívnak tartott olimpiai bemutatkozásán breaktánc-mozdulatok helyett inkább a kenguru ugrálását, a kígyó csúszását imitálta. Az olimpikon jelenleg egy előre megszervezett európai nyaralásra indult férjével és egyben edzőjével, Samuel Free-vel.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!