Vérfürdő a Disney-nél: több száz dolgozót bocsátott el a cég

Vágólapra másolva!
A becslések szerint 300 embert érintenek a keddtől csütörtökig tartott elbocsátások a Deadline jelentése szerint.
Vágólapra másolva!

Az érintett alkalmazottak mind az Egyesült Államokban dolgoznak. A leépítésben több részleg is érintett, köztük a jogi, a humánerőforrás, a pénzügyi és a kommunikációs osztály – olvasható a The Wrap jelentésében.

Tavaly a Disney világszerte 7000 munkahelyet szüntetett meg, Bob Iger vezérigazgató további 2 milliárd dolláros költségmegtakarítást ígért.

A cég nemrégiben több csatornára is lecsapott, köztük az ABC Newsra és a Nat Geo Fauci dokumentumfilm-csatornára. Az ABC News esti műsorának nézettsége visszaesett az elnökjelölti vitát követően, mivel a nézők hangot adtak ellenszenvüknek azzal kapcsolatban, hogy a csatorna a korábbi elnök, Donald Trump ellen „játszott”.

A héten a vállalat szóvivője a leépítésekről azt mondta, hogy azért történik mindez, hogy a „vállalati szintű funkciók” hatékonyabban működjenek.

Tavaly a Disney elismerte, hogy a woke-ideológia és a kultúrharc komoly hatással van a vállalatra. A Disney arra is figyelmeztette a befektetőket, hogy a woke kockázatot jelent a vállalat "hírnevére és márkáira".

A vállalatot ért kritika azonban nem csillapodik: mostanában azért bírálják a céget, mert gyerek műsoraikban előtérbe helyezik az LMBTQ-propagandát és ez a bevételeken látszik meg a legjobban.

A Disney Pixar stúdió "Elemi" című filmje – amelyben szerepel egy "nem-bináris" karakter is – a stúdió történetének egyik legrosszabb nyitását produkálta, mindössze 29,5 millió dollárt keresett a jegypénztáraknál. A "Fura világ" egy azonos nemű tini-románcot tárgyalt, és szintén nagyot bukott a kasszáknál.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!