Kitiltották a szülőket az iskolai rendezvényekről, mert kiálltak a biológiai nők mellett

Vágólapra másolva!
A New Hampshire állambeli Bowban a lány focicsapatot támogató szülőket kitiltották az iskolai rendezvényekről, mert „XX” feliratú rózsaszín karszalagot viseltek.
Vágólapra másolva!

A Bow High School diákjainak szülei panaszt tettek az iskola sportigazgatójánál, miután közölték velük, hogy a lány focicsapatuk egy olyan ellenféllel játszik majd, amelynek csapatában egy biológiai férfi van. A tisztviselők azt mondták a szülőknek, hogy egy szövetségi bíró döntése miatt nem lehetett semmit tenni ennek megakadályozása érdekében.

Néhány szülő úgy döntött, hogy a Bow High School és a Plymouth Regional High School közötti mérkőzésen rózsaszín, „XX” feliratú karszalaggal fejezi ki támogatását a biológiai nők iránt.

Az iskolai tisztviselők válaszul leállították a mérkőzést, követelték, hogy a szülők vegyék le a karszalagokat, és a rendőrség kitiltotta őket a rendezvényről.

Anthony Foote elküldte az egyik ilyen határozatot a New Hampshire Journalnak, amely dokumentálta a tisztviselők túlreagálását.

„A lányom a hétvégén játszik a meccsen, én pedig ki vagyok tiltva” – mondta Foote. „Nem nézhetem, ahogy játszik – ami nevetséges.”

A végzésben az állt, hogy minden iskolai tulajdonból kitiltották, beleértve a sporteseményeket is, az iskola területén vagy azon kívül, mert a karszalagok ellentétesek az iskolai szabályzattal.

Foote tagadja, hogy bármilyen zavarás történt volna a játék közben, és a Journalnak több videót is küldött a meccsről, amelyeken látható, hogy nem volt sem kántálás, sem kiabálás, amely megzavarta volna a mérkőzést.

Egy másik szülőt is eltiltottak az iskolai eseményektől a sportszezon végéig.

Foote azt mondja, egyszerűen csak meg akarja akadályozni, hogy lánya és más sportolók sérüléseket szenvedjenek, ha biológiai férfiakkal versenyeznek. A cikk felidézte azt az esetet is, amikor egy massachusettsi kosárlabda-mérkőzésen egy 180 centiméter magas transznemű játékos, három női játékos sérülését okozta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!