Orbán Viktor megszervezi a védekezést az árvíz ellen és dönt - Origo Podcast G. Fodor Gáborral

Vágólapra másolva!
Magyar Péter ugyanazt csinálja, mint Gyurcsányék a Covid alatt: megpróbálja zavarni a védekezést - mondta G. Fodor Gábor politikai elemző a szerda reggel rögzített Origo Podcast adásában.
Vágólapra másolva!

A homokzsákon nincsen pártlogó. A Dunát nem lehet kampánnyal legyőzni. Itt emberéleteket és ingóságot kell menteni” – jelentette ki G. Fodor Gábor politikai elemző az Origo újságírójának kérdésére.

Az elemző szerint „az összefogás a kulcs, mindenki megpróbál ott segíteni, ahol tud”. 

Itt nem számít, hogy kormány meg ellenzék, meg nem számít, hogy civil meg nem civil. Hanem ez egy közös kihívás, aminek mindenki a maga képességei szerint tud eleget tenni."

G. Fodor Gábor kiemelte: „Nagyon fontos dolog megpakolni a homokzsákokat, – látjuk például Magyar Péter ezt teszi – de micsoda felelősség elrendelni, utasítani, dönteni, megszervezni. És ezzel a döntésmonopóliummal a magyar kormány, a magyar miniszterelnök rendelkezik. Ez egy óriási súly, amit el kell bírni.”

Nagyon fontos homokzsákot pakolni, de egészen más munka meghozni a döntéseket, elrendelni a szükséges intézkedéseket, megszervezni a védelem struktúráit és így tovább. Ez egy egészen más pálya. És ezen a pályán kell, hogy most a lehető legjobbat nyújtja a magyar miniszterelnök. És a kormány is."

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!