Vad ultrákat megszégyenítő módon verekedtek a szülők a gyerekek bajnoki meccsén

Vágólapra másolva!
Tíz éven aluli gyerekek bajnoki labdarúgó-mérkőzésére hívták a rendőrséget vasárnap. A rivális csapatokat támogató szülők a legkeményebb angol ultrákat megszégyenítő módon estek egymásnak a lelátón. A közösségi médiában szégyenteljesnek nevezték a szülők verekedését.
Vágólapra másolva!

A Sutton Coldfield-i gyerekcsapat, a St. Michael's edzői előbb maguk próbálták csillapítani egy pályán történt incidens után a kedélyeket, ám hamar kiderült, hogy a rendőrség beavatkozására lesz szükség. A felhevült szülők komoly ütésváltásba keveredtek, miközben az edzők megpróbálták a gyerekeket a lehető legtávolabb kísérni a szégyenletes eseményektől.

A Boldmere St. Michael's-Starlands Warriors gyerekmeccset jóval a hivatalos játékidő vége előtt lefújta a bíró. Mint később kiderült egy vendégcsapatnak megítélt bedobás váltotta ki a felnőttmeccseken is ritkán látható lelátói összecsapást. A hazaiak sérelmezték a döntést, és nemtetszésüknek azonnal hangot is adtak, és innen már szinte egyenes út vezetett az ökölharchoz. Annak ellenére, hogy a Boldmere edzői próbálták nyugtatni a szülőket, gyorsan kiderült, hogy rendőri beavatkozásra lesz szükség az indulatok lecsillapítása érdekében.

A Boldmere nagyon komolyan veszi a helyzetet, és haladéktalanul belső fegyelmi vizsgálat indul az ügyben. A klub teljes mértékben együttműködik labdarúgó szövetséggel és a rendőrséggel. Ez a viselkedés elfogadhatatlan, különösen az, egy gyerekmérkőzésen” 

– szólt a Boldmere St. Michael's közleménye.

A közösségi média felhasználói is kifejezték véleményüket, a legtöbb hozzászólás elítélte a látottakat, és egyetértettek abban, hogy nem szeretnék, ha ilyen példát mutatnának a felnőttek a jövő nemzedékének. Többen azt javasolták, hogy az érintett szülőket végleg tiltsák el a mérkőzések látogatásától.

A West Midlands-i rendőrség szóvivője megerősítette, hogy részletes nyomozást indítanak.

Tudunk a közösségi médiában terjedő mobiltelefonos felvételekről, amelyek egyértelműen bizonyítják a rendbontást. Kapcsolatban vagyunk a klubbal, a helyi csapat együttműködik annak érdekében, hogy részletesen feltárjuk az eseményeket, várjuk a szemtanúk jelentkezését” 

– nyilatkozta a szóvivő.

Az angol futballban a pozitív viselkedésmintákat ösztönző „Grassroots Code” egyik alapelve, hogy a szülők ne vitatkozzanak a mérkőzésvezetőkkel. A fentiek szerint azonban e téren még bőven akad tennivaló.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!