Tinédzser lányt késelt meg egy illegális migráns Indianaban

Vágólapra másolva!
Vasárnap letartóztattak egy korábban kitoloncolt hondurasi illegális bevándorlót, mert megkéselt egy fiatal lányt egy baseballmeccsen.
Vágólapra másolva!

A 26 éves Dimas Gabriel Yanez utáni hajtóvadászat szombaton kezdődött, miután egy 14 éves lányt egy hentes késsel kézen szúrt a bátyja baseballmeccsén az Indiana állambeli Lowellben – közölte a Lake megyei seriff hivatala.

A gyanúsított mielőtt elmenekült a lány édesanyát is megpróbálta megszúrni. A tinédzsert azóta ellátták és kiengedték a kórházból.

A hatóságok megtalálták a kést, amelyet feltehetően a támadás során használtak, és Yanezt gyanúsítottként nevezték meg, figyelmeztetve a lakosságot arra is, hogy veszélyes.

Miközben a kiterjedt keresés vasárnap is folytatódott, a seriff hivatala közölte, hogy Yanezt Lake megye déli részén látták. 

Yanezt vasárnap délután fogták el, miután a seriff hivatalának egyik rendőrtisztje észrevette, amint egy kukoricaföldön keresztül átfut – közölte a seriff hivatala.

A nyomozók úgy vélik, hogy amikor elfogták, Yanez épp a haját próbálta levágni, annak érdekében, hogy megváltoztassa a külsejét és így elkerülje a bűnüldöző szerveket.

A seriff hivatala szerint Yanezt korábban, 2018-ban kitoloncolták Hondurasba, és „az illegális visszatérése óta több bűncselekményt is elkövethetett az Egyesült Államokban”.

Yanez letartóztatásáról vasárnap értesítették az amerikai belbiztonsági minisztériumot – közölte a seriffhivatal.

Szeretném kifejezni a legszívélyesebb köszönetemet minden egyes Lake megyei rendőrnek és minden bűnüldöző szervnek, amely fáradhatatlanul dolgozik a nyomozáson” 

– mondta Oscar Martinez Jr. seriff.

Yanez továbbra is őrizetben van a Lake megyei börtönben. Arról, hogy Yanez ellen vádat emelnek-e, azonnal nem adtak tájékoztatást.

A seriffhivatal közölte, hogy a nyomozás folyamatban van, és további részleteket közölnek majd. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!