17,5 millió forint az orvos igazgatók éves fizetése

Vágólapra másolva!
Az orvos igazgatók, a kutatási és fejlesztési területek irányítói, valamint a törzskönyvezési vezetők keresnek a legjobban a forprofit egészségügyi posztokon dolgozók közül - írja a Világgazdaság. Ausztriában persze kétszer akkora pénzt vihetnének haza.
Vágólapra másolva!

Az orvos igazgatók 17,5 milliós éves jövedelme kiemelkedik a versenyszféra egészségügyi posztjai közül, hasonlóan keresnek ugyanis, mint a pénzügyi vezetők. (Az értékesítési és marketingvezetők ugyanakkor egymillióval többet vihetnek haza.) Ausztriával összehasonlítva viszont jókora az elmaradás, hiszen az ottani orvos igazgatók több mint kétszer annyit, 37 millió forintnak megfelelő fizetést húznak.

A Hewitt Humán Tanácsadó Kft. 2005-ös kompenzációs adatbázisa szerint a bruttó 13 milliót közelíti a kutatási és fejlesztési igazgatók éves keresete. Ezek a vezetők a tudományos és etikai standardok betartásáért, a fejlesztések során a költségvetésért, valamint a klinikai próbák hatékonyságáért felelnek. A fizetési dobogó harmadik helyén állnak 10,6 millió forinttal a törzskönyvezési vezetők, akik a vállalat termékeinek regisztrációjáért és megfelelő listázásáért felelősek. Osztrák kollégáik kétszer ennyiből gazdálkodhatnak.

A bérrangsor végén a beosztott kutatók találhatók, ők egy hónap alatt bruttó 174 ezret keresnek, ami évi 5,1 milliónak felel meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!