A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Családbarát munkáltatók kerestetnek

Vágólapra másolva!
Pályázati kiírás útján keresi az ország családbarát munkahelyeit az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium. Az idén hetedik alkalommal meghirdetett pályázat díjazottjai jogosultak lesznek a Családbarát Munkahely cím használatára.
Vágólapra másolva!

Az akcióval az ICSSZEM a családi kötelezettségeket tiszteletben tartó, rendezett munkahelyi kapcsolatokkal bíró, munkavállalók számára is vonzó, versenyképes munkahelyek uniós példáit szeretné bevésni a köztudatba. A pályázaton indulhatnak multinacionális, kis- és középvállalatok, részben vagy egészben állami tulajdonú vállalatok, csakúgy, mint a közigazgatási, oktatási, kulturális, szociális, vagy éppen a non-profit szféra szereplői.

A családbarát munkahelyeken kisebb a fluktuáció

A pályázaton induló cégek vizsgálatánál fontos szempont lesz, hogy a munkavállalók kapnak-e képzési támogatást, választhatnak-e részmunkaidős foglalkoztatást. A pályázat elbírálása során a döntnökök azt is vizsgálják majd, hogy a cégek támogatják-e a GYES-ről visszatérőket a munkavállalásban és hogy nem diszkriminálják-e a náluk dolgozó hölgyeket.
A kiírók szerint ahol a vállalati stratégia része a családi élet és a munkahelyi feladatok összeegyeztetése, ott nő a motiváció, a munkavégzés hatékonysága. A kevesebb stressz, továbbá a kisebb fluktuáció és betegség miatti távolmaradás növeli a vállalat eredményességét. Az elkötelezett munkaerő hosszú távon nyereséges a vállalat számára.
A pályázat benyújtási határideje március elseje.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!