A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Női bérhátrány: a szülés után nő jelentősen

Vágólapra másolva!
Egy közelmúltban publikált német tanulmány szerint a magasan képzett nők 30 éves koruk alatt többet keresnek férfi kollégáiknál. Hátrányba 30 és 40 éves koruk között kerülnek, amikor már 30 százalék felettire növekszik a férfiak bérelőnye - derül ki egy német gazdaságkutató intézet felméréséből.
Vágólapra másolva!

Az okokat vizsgálva a kutatás készítői megjegyzik: Karriert 30 és 40 éves kor között csinálnak a dolgozók. Az ebben a ciklusban szerzett pozícó- és pénzbeli előny illetve hátrány már nem behozható a későbbi életszakaszokban. A diplomás nők Németországban ráaádsul egyre inkább kitolják a szülést, a visszatérés után pedig ritkán kapnak vezető tisztséget.

A Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung kutatása szerint míg a diplomás férfiak 30 éves koruk alatt hét százalékkal a nők mögött állnak keresetben, addig minden életkori csoportot figyelembe véve már 25 százalék előnyük. A férfiak átlagban 4 200, a nők 3 300 eurót keresnek.
Még nagyobb a különbség a vezető beosztásúak között. Itt a férfiak 30 százalékkal kapnak többet, ráadásul a pozícióknak csupán 30 százalékát töltik be nők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!