EU: A főnöknek kell gondoskodni a jó munkahelyi légkörről

Vágólapra másolva!
Másfélszeresére nőtt a magyar társadalomban az úgynevezett "ellenségességi mutató" az elmúlt években. A rossz statisztika hátterében a munkahelyi stressz áll -mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatója. Az EU direktívája szerint a rossz munkahelyi légkör a vezetők felelőssége.
Vágólapra másolva!

Kopp Mária szerint ez azt jelenti: az emberek egyre ellenségesebbnek érzik az őket körülvevő világot. Az "ember embernek farkasa" lelkiállapot a férfiaknál gyakrabban fordul elő - tette hozzá. A kutató emlékeztetett arra, hogy 1989 és 1995 között hasonlóan rossz eredményeket mértek, majd átmenetileg javult a helyzet.

A munkahelyi stressz miatt rossz sokak közérzete

A rossz mutatók hátterében elsősorban a munkahellyel kapcsolatos stressz áll. Ez elsősorban azokat jellemzi, akiknek nincs munkájuk illetve azokat, akik félnek állásuk elvesztésétől - mondta. Kopp Mária szerint az Európai Unió már kénytelen azzal is számolni, mekkora veszteséget okoznak a munkahelyi stressz által kiváltott kiesések, betegségek. "Emiatt az EU direktívát fogadott el, amely szerint a vezetőknek gondoskodniuk kell arról, hogy az általuk irányított munkahelyen ne legyen rossz a légkör - tette hozzá."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről