Cégalapítás mint karrierlehetőség: kevés fiatal szeretné

Vágólapra másolva!
A magyar egyetemisták, főiskolások negyede nem gondolkodik önálló vállalkozás indításában. Százból tizenhatan ugyanakkor néhány évvel a diplomázás után saját céget alapítanának. A magyar hallgatók az európai átlagnál jobban tartanak a cégalapítástól - írja a Világgazdaság
Vágólapra másolva!

A gazdasági felsőoktatásban tanuló magyar diákok csaknem egynegyede soha nem gondolkodott saját vállalkozás indításában- derül ki egy, német és svájci egyetemek által készített közös felmérésből. A tanulmányból kiderült: a magyar közgazdászhallgatók jobban ódzkodnak a vállalkozói léttől, mint a vizsgált államok bármelyikében tanuló társaik, náluk csak a belga diákok kevésbé aktívak.

A felsőoktatásban nem csak a közgazdászhallgatók óvakodnak a vállalkozói létformától: az összes egyetemista, főiskolás 27,3 százalékának meg sem fordult a fejében karrierlehetőségként saját cég indítása. Ám a magyar egyetemisták, főiskolás egy részének jövőképében van helye az önállóságnak: 100-ból 16-an néhány évvel a diplomázás után szívesen vezetnék saját cégüket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről