A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

10 százalékos jövedelemnövekedés tarthatná szinten a béreket

Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy nem lesz eredménye az Országos ÉrdekegyeztetőTanács jövő pénteki, bérekről folytatott tárgyalásának. A szakszervezeti oldal a bruttó kereseteket átlagosan 8-10, míg a munkaadói oldal 3-4 százalékos emelését tartaná reálisnak. 2007-től a minimálbér 65 500 forint lesz  - áll a Világgazdaság írásában.
Vágólapra másolva!

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke, Pataky Péter reálisnak tartja azt a felvetést: a reálkeresetek szinten tartásához minimum bruttó 10 százalék feletti bérnövekedés lenne indokolt. A helyzetet az is bonyolítja: az előrejelzésekben szereplő két szűk esztendő a kormányzati oldalt is érinti. "A fentiek tükrében így a kormányoldalnak is érdeke a mértéktartó bérajánlás" -magyarázza Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.

Az állami vállalatok az OÉT javaslatai alapján alakítják a bérezést

A szakértők úgy látják: a kialakult helyzetre tekintettel visszás lenne a versenyszférában egy nagyobb mértékű béremelés. Az állami tulajdonban lévő nagyvállalatok - így a MÁV és a Magyar Posta - kellemetlen helyzetbe kerülnének emiatt. Ezeknél a nagyvállalatoknál ugyanis a béralku során a szakszervezetek évről évre ragaszkodnak az OÉT-ajánlás mértékéhez.
Emelkedik a minimálbér

Változás várható a minimálbér összegében. 2007. január elsejétől a mostani 62 500 helyett 65 500 forint lesz az országos legkisebb kereset. A szakképzettek bérminimuma - 2-3 éves munkatapasztalattal - ennél 10 illetve 15 százalékkal is magasabb lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!