A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Szigorodnak a nyugdíjasokra vonatkozó szabályok

Vágólapra másolva!
2007. január elsejétől az előre hozott és a normál öregségi nyugdíj melletti munkát is megadóztatnák, igaz, csak a járulékokkal csökkentett összeg után kellene fizetni. 2008. január elsejétől viszont az előre hozott nyugdíjat választók már nem vállalhatnának majd munkát, kivéve azok, akiknek nagyon alacsony lesz a járandóságuk - számol be a Népszabadság online.
Vágólapra másolva!

2008-tól azonban ők is csak olyan munkát végezhetnek, amellyel nem keresnek többet, mint a mindenkori minimálbér összege. 2009-től a nők már nem 57, hanem csak 59, a férfiak pedig csak 60 éves koruktól mehetnének el előre hozott nyugdíjba. A tervek szerint 2012-től pedig a férfiak és a nők egységesen 60 éves koruktól választhatnák ezt a kedvezményt - ha rendelkeznek a megfelelő szolgálati idővel. Ez jelenleg 38 év - írja a lap.

94 százalék korhatár előtt megy nyugdíjba

A munkaügyi tárca szakállamtitkára, Forgó Györgyné elmondta: a törvénytervezettel a kormánynak az a célja, hogy a munkavállalók minél tovább dolgozzanak, és csökkentsék az öregségi nyugdíj korhatára előtt nyugdíjba vonulók számát. A munkavállalók 94 százaléka ugyanis ma a korhatár előtt megy nyugdíjba, vagyis él az úgynevezett előre hozott nyugdíj lehetőségével, ugyanakkor továbbra is dolgozik. Így, miközben felveszi a nyugdíjat, a korábbi fizetésével gyakran megegyező bért is kap - igaz, munkájáért cserébe. Ennek most véget vetnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!