Kirúgták, mert nem fogott kezet a diákokkal

Vágólapra másolva!
Nem fogott kezet a diákokkal egy hollandiai főiskola muzulmán vallású oktatója, és ezért elveszítette állását. Egy esélyegyenlőségi testület helytelenítette a döntést, ám szankciót nem volt módjában foganatosítani.
Vágólapra másolva!

A Privátbankár.hu. tudósítása szerint a munkáltató a főiskola viselkedési kódexének megsértését rótta fel a muzulmán tanárnőnek, s arra hivatkozott: megengedhetetlen, hogy a hallgatók a holland társadalomba való beilleszkedés egyébként sem könnyű folyamatában ilyen "példákkal" szembesüljenek. A szóban forgó oktatási intézményben jórészt bevándorlók gyermekei tanulnak, négyötödük marokkói vagy török identitású.

Az ügyet a holland Esélyegyenlőségi Bizottság is megvizsgálta, amely elmarasztalta a főiskola vezetését, mondván: egy muzulmán vallású nőt nem lehet azért elküldeni az állásából, mert visszautasítja, hogy kezet fogjon férfiakkal. Vannak más üdvözlési formák is, amelyek betöltik azt a szerepet, hogy tiszteletet tanuljanak a diákok. A döntés semmire nem kötelezi a főiskola vezetését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!