A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A szép és karcsú munkavállalók többet keresnek

Vágólapra másolva!
Megjelenésünk havi fizetésünk alakulásában is szerepet játszhat. Egy előnytelen külsejű - kevésbé szépnek talált, túlsúlyos - munkavállaló hátrányát bérezésében is érezheti. Öt-tizenöt százalék is lehet a bérhátrány a jóképű, nem elhízott kollégával szemben.
Vágólapra másolva!

A London Guildhall University kutatása szerint az előnytelen külső a munkavállaló iránt érzett szimpátiára és fizetési viszonyainak alakulására is kihathat. Egy kevésbé vonzó férfi akár 15 százalékkal kevesebbet kereshet, mint jóképűkollégája. Meglepő módon a nők körében valamivel jobb az arány: egy kevésbé szépnek ítélt nő fizetése "csak" 10 százalékkal alacsonyabb csinos kolléganőjénél.

A kövérség 3 százalék mínuszt jelenthet

A testsúly hatásáról a karrierépítésben az Economics and Human Biology magazinban jelent meg írás. A tanulmány arra a következtetésre jutott: a testtömeg-index (BMI) 10 százalékos növekedése következtében a férfiak fizetése átlagosan 3,2, míg a hölgyeké 2 százalékkal csökkenhet. Sok helyütt a szépség és a testsúly mellett a munkavállaló magassága is befolyásolja fizetésének alakulását. A Federal Reserve Bank of St Louis megbízásából készült tanulmány szerint a karcsú, magas, jó kiállású munkavállalók 5 százalékkal magasabb órabéreket tudhattak magukénak a többi kollégánál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!