Tiltakoznak a tanárok a trükkös elbocsátás miatt

Vágólapra másolva!
Nyáron végleg bezár a letenyei általános iskola. Az intézményben tanító pedagógusok felháborítónak találják, hogy a fenntartó jogi trükközéssel próbálja megakadályozni a felmentési időre járó bérek kifizetésének - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A Zala megyei Önkormányzat fenntartásában lévő intézmény 52 alkalmazottja közül 35 személyt elbocsátanak: a 2007-2008-as tanévtől kezdve nem működhet többé az iskola. Az érintett pedagógusok a leépítés módszerein is felháborodtak.

Jogutód nélkül szüntetik meg

Az előzetes tervekkel szemben a megyei önkormányzat úgy határozott, az átszervezések helyett előbb egy nagykanizsai intézményhez csatolják az iskolát, majd utána zárják be. A jóváhagyott verzió szerint jogutód nélkül bezárt intézmény dolgozói így csak végkielégítésre számíthatnak, a felmentési időre járó bérre viszont nem tarthatnak igényt.
Kalamár Gábor, a Zala Megyei Önkormányzat oktatási és kulturális osztályának vezetője a történtek kapcsán annyit mondott a Népszabadságnak, hogy nem költséghatékonysági okokból választották az iskolabezárásnak ezt a módját. Az elbocsátás előtt álló pedagógusok kivétel nélkül azt mondták: tudomásul vennék az önkormányzat eljárását, ha máshol el tudnának helyezkedni. Ám erre nincs sok esélyük, így minden forint sokat számítana nekik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!