Fél év is lehet a köztisztviselők próbaideje

Vágólapra másolva!
Szeptembertől az államigazgatásban dolgozó vezetők határozatlan időre szóló szerződése határozott idejűre változik. Augusztus közepéig hat évre hosszabbították meg a főosztályvezetők megbízását, így a mostani közel 300 vezető 2013-ig posztján maradhat. Nehezebb lesz az újonnan belépő köztisztviselők kezdése is, ugyanis a kötelező lesz a próbaidő alkalmazása, ami akár fél év is lehet - írja Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az állásokra jelentkezők önéletrajzait, motivációs levelét elektronikusan tárolja a Kormányzati Személyügyért Felelős Államtitkárság. A hat évre szóló vezetői kinevezések meghosszabbíthatóak lesznek, de egy új kormány megalakulásakor indoklással visszavonhatóak. Ez lehet átszervezés, létszámcsökkentés, a feladatkör megszűnése vagy probléma a vezető magatartásával, sőt a nem hatékony munkavégzés is.
Nehezebb lesz a leendő köztisztviselők indulása, ugyanis három-hat hónap közötti próbaidőt is kiköthetnek, ami alatt indoklás nélkül búcsút mondhat a munkaadó. Igaz, a köztisztviselő is gyorsabban távozhat, ha nincs megelégedve munkahelyével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!