A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az országban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legtöbb a munkanélküli, ennek ellenére az esetleges nagy befektetők nem találnának kellő számú szakképzett munkaerőt - írta az Észak-Magyarország hétfői számában.
Vágólapra másolva!

A magas munkanélküliség mellett az aluliskolázottság és az alacsony munkavállalási hajlandóság egyaránt visszahat a beruházásokra, az 57 ezer regisztrált borsodi állástalannak legalább fele alacsony iskolai végzettségű és szakképzetlen. A szakmával rendelkezők többsége pedig azért nem talál állást, mert a munkaadók más képzettségűeket keresnek.
Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának alelnöke a lapnak nyilatkozva azt mondta: a befektetések hosszú idő alatt valósulnak meg, ez idő alatt kell olyan képzési, átképzési, ráképzési folyamatokat elindítani, amelyek befejeződnek, mire a beruházás is elkészült. A segélyen élőknek ugyanakkor értékteremtő közmunkát kell biztosítani, ez munkaterápiás megoldás lenne, aminek révén újra megtapasztalhatják a munka értékét, ezáltal segítene a munkába való visszatérésben - mondta a lapnak Gúr Nándor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!