A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kampány indult a munkába biciklizésért

Vágólapra másolva!
"Bringázz a munkába! - Hadd lássa a főnök, hogy hajtasz!" címmel indított szeptember 14-ig tartó kampányt Budapesten a gazdasági tárca a fővárossal és több civil szervezettel közösen. A cél, hogy minél több embert vegyenek rá, hogy kerékpárral hajtsanak a munkahelyükre - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Az akció ideje alatt a résztvevőknek - egyénileg vagy 2-5 fős csapatokban lehet nevezni - legalább négy alkalommal kell aláírással hitelesítve igazolniuk, hogy kerékpárral érkeztek dolgozni. Közöttük wellness-hétvégét, mobiltelefonokat és a kerékpározáshoz kapcsolódó nyereményeket sorsolnak ki. A kezdeményezést jövőre országos akcióvá duzzasztanák.
A munkahelyre biciklizés elterjedése - bár a dolgozók egészsége miatt valóban örvendetes lenne, egyelőre azonban széles körben számos tényező miatt nem valósulhat meg. Ennek eegyik oka, hogy ma még Magyarországon a legtöbb helyen veszélyes üzem a biciklizés. Hétfőn például hét kerékpárost gázoltak el országszerte, közülük hárman meghaltak. Emellett hiányoznak az infrastrukturális feltételek is: kerékpárútban nem bővelkedik Budapest, emellett igen kevés munkahelyen van biciklitároló, és zuhanyzó is csak elvétve akad.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!