A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több a munkanélküli Fejér megyében

Vágólapra másolva!
Egyre nehezebben találnak munkahelyet Fejér megyében is a legfeljebb nyolc általános iskolai osztályt végzettek; közülük kerül ki a tartós munkanélküliek 53,3 százaléka. Ráadásul a megyében január óta 3,7 százalékkal nőtt a regisztrált álláskeresők száma.
Vágólapra másolva!

Jelenleg minden második tartósan állás nélkül levőnek van legfeljebb általános iskolai végzettsége, s az összes álláskeresők 42,3 százaléka is közülük kerül ki. A meghirdetett üres álláshelyeknek alig háromötödére várják a jelentkezésüket, s bár elhelyezkedési esélyeik az elmúlt hónapban a munkahelykínálat bővülésével valamelyest nőttek, egy-egy üres álláshelyre 7,5 álláskereső jut közülük - derül ki a Közép-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ adataiból. A megoldást számukra a képzés jelentheti, egyebek között az európai uniós támogatással elindult, Új Magyarország Fejlesztési Tervben meghirdetett Társadalmi Megújulás Operatív Programja.

Több a regisztrált állástalan

Fejér megyében január óta 3,7 százalékkal nőtt a regisztrált álláskeresők száma, és jelenleg 15.223 állástalant tartanak számon a térségben. A munkájukat elvesztők mintegy háromötöde a szolgáltatás, egynegyede az ipar területéről vált munkanélkülivé. Jelenleg csaknem ezernégyszáz üres álláshelyből választhatnak, zömmel az ipar, illetve a szolgáltatások területéről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!