A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Közel 50 milliót keresnek az osztrák cégvezetők

Vágólapra másolva!
A felsőszintű osztrák vállalatvezetők átlag 182 000 euró (44 millió forint) bruttó éves jövedelemmel (fizetéssel és prémiummal) rendelkeznek, míg a középszintű vezetők 113 000 eurót (27 millió forint) keresnek - derül ki egy csütörtökön ismertetett felmérésből, amelyet a Wirtschaftsforum der Führungskräfte (WdF) nevű intézet készített. Érdekesség: a kancellár évi 68 millió forintnak megfelelő eurót kap munkájáért.
Vágólapra másolva!

Egy tipikus első számú vezető 204 alkalmazottat irányít az alpesi országban, 77 millió eurós vállalati költségvetésért visel felelősséget, évente 63 napot tölt szolgálati úton, és hetente 17 órával teljesíti túl a rendes munkaidőt. A középszintű vezetők alatt átlagosan negyven munkatárs dolgozik. Míg a felsőszintű vezetők jövedelme tavaly 4,2 százalékkal emelkedett, addig az övék csak 2,3-mal.

A WdF 682 különböző szinten dolgozó menedzsert kérdezett meg a felméréshez. Az összeállításból kiviláglik, hogy aki a legmagasabb jövedelemre pályázik, annak egy olyan, tőzsdén jegyzett cégnél kell elhelyezkednie, amelyben az állam résztulajdonos. Ugyanis ezeknél a vállalatoknál a felső szintű vezetők éves jövedelme 357 500 eurót tett ki tavaly. Összehasonlításul: az osztrák szövetségi kancellár éves fizetése 285 600 euró.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!