A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNFucsovics Márton
14:45TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Önként lehet majd heti 48 óránál többet dolgozni

Vágólapra másolva!
Az EU miniszteri tanácsa tegnap politikai megállapodást kötött arról: a kölcsönzötteknek ugyanolyan jogok járnak, mint a határozatlan idejű szerződéssel foglalkoztatottaknak. Az EU emellett elfogadta azt a módosítás-javaslatot, amely lehetővé teszi, hogy egy alkalmazott heti 48 óránál többet dolgozzon, ha akar.
Vágólapra másolva!

A politikai megállapodás lényege: az ideiglenes szerződéssel felvett munkaerő számára már a foglalkoztatás első napjától kezdve ugyanolyan jogokat kell biztosítani a fizetés, a szabadság és az anyasági távollét tekintetében, mint a határozatlan időtartamú szerződéseseknek - írja a Világgazdaság. Ez a gyakorlatban munkaügyi szakértők szerint azt jelenti, hogy ezentúl nagyjából ugyanannyiba fog kerülni az ügynökségtől kapott kölcsönmunkaerő foglalkoztatása, mint a "hagyományos", határozatlan idejű szerződések keretében dolgozóké.

Szintén tegnap fogadtak el egy irányelv-módosítási javaslatot, amely lehetővé teszi, hogy a munkavállaló beleegyezésével meghaladható legyen a heti átlag 48 órás munkaidőt.

Egyhangúan és egyértelműen elutasítjuk mind a munkaidővel, mind a munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos irányelvekről hétfőn született uniós szakminiszteri döntést, és lehetőségeink szerint mindent megteszünk a megváltoztatásáért, mivel mindkettő hátrányosan érinti a munkavállalókat - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!