A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Elbocsátási rekordot hozhat az év

Vágólapra másolva!
A korábbi éveknél lényegesen nagyobb elbocsátási hullám várható az idei évben. Míg az előző években a multik világszerte 270 ezer embert küldtek el, addig június végéig 200 ezer ember kapta meg a felmondását. A legtöbb alkalmazottól német és amerikai cégek válnak meg - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A listát az évek óta hatalmas veszteséggel működő General Motors amerikai autógyártó vezeti. A GM a tervek szerint még az idén 19 ezerrel csökkentik a létszámot. A második legnagyobb elbocsátó a szintén amerikai Citigroup. A Frankfurter Allgemeine Zeitung összeállítása szerint összesen 15 500 embert küld el a közeljövőben. E két vállalat leépítési tervei vélhetően nem lesznek hatással a magyar leányvállalatokra.

Siemens, Henkel: magyarországi leépítés is várható

Minden bizonnyal csökkenti azonban magyarországi létszámát a harmadik legnagyobb idei elbocsátónak számító Siemens. A német ipari csoportnak világszerte 15 ezer munkavállalójától válna meg, jelenleg tíz cége működik nálunk. Pontosan jelezte ugyanakkor magyarországi terveit a Henkel. A német vegyipari csoport 3 ezer alkalmazottjától válik meg, kétharmadától a külpiacokon. A Henkel Magyarország Kft. folyékony mosószereket gyártó körösladányi üzemében még ebben az évben 27 fővel csökken a teljes alkalmazotti létszám - nyilatkozta a Henkel szóvivője a Világgazdaságnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!