A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Ezer kínai bukott le a köztisztviselői vizsgán

Vágólapra másolva!
A kínai köztisztviselői vizsgán az utóbbi évek eddigi legtöbb pályázója, közel ezer felvételiző bukott le puskázás miatt, a csalókat súlyosabb esetben akár öt évre is eltilthatják a vizsga újbóli megírásától. A 13 500 üres helyre 775 ezren jelentkeztek.
Vágólapra másolva!

Az évente megrendezésre kerülő országos felvételi vizsgán legutóbb 775 ezren vettek részt, akik közül mindössze 13 500 jelentkező számíthat valamilyen köztisztviselői munkára. Az átlagosan 57,4 százalékos túljelentkezési arány mellett például a kínai mozgáskorlátozottak szövetségénél meghirdetett egyetlen pozícióra több mint 4700-an jelentkeztek - olvasható a China Daily kínai napilapban.

A csúcstechnológiát is használták

A kiélezett versenyben voltak, akik a csúcstechnológiát hívták segítségül, a gondosan elrejtett vezeték nélküli adó-vevő készülékek egyre népszerűbbek a vizsgákon. Néhányan még miniatűr fülhallgatót is ültettek a fülükbe, amellyel a vizsga közben a külső segítőkkel tarthatták a kapcsolatot.

Az államigazgatásban már egy olyan adatbázis is létezik, amelybe a puskázók adatait gyűjtik. A csalók neve és személyazonosító száma a központi, illetve a helyi kormányzati hivatalok személyzeti osztályainak munkáját segíti. A november 30-án lezajlott vizsgán a legtöbb csaló az észak-kínai Liaoning (Liaoning) tartományban és Pekingben volt. A puskázók közül 300-an a felvételi alatt buktak le, további 700 jelentkezőt pedig azért zártak ki, mert a válaszaik túlságosan megegyeztek - közölte az állami hivatalok polgári szolgálata.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!