Pályatanácsadó képzés indult szakszervezetiseknek

Vágólapra másolva!
Országos pályatanácsadói képzés indult a Szakszervezetek Gazdaság- és Társadalomkutatási Intézete (SZGTI) szervezésében. A képzés célja, hogy a szakszervezeti vezetők és aktivisták segítsék a leépítésben érintett dolgozókat az újrakezdésben.
Vágólapra másolva!

A pályatanácsadók jellemzően azok közül a munkahelyi szakszervezeti vezetők és aktivisták közül kerülnek ki, akik már eddig is sokszor szembesültek különféle munkahelyi konfliktusokkal, s vettek részt azok megoldásában. Munkájukat segíti, hogy jól ismerik régiójuk munkaerő-piaci adottságait, az elhelyezkedési lehetőségeket, sőt sokszor még az állásukat elvesztő alkalmazottakat is. A projekt elsődleges célja egy olyan tanácsadói csapat kiválasztása és képzése, amely segít az elbocsátott dolgozóknak a munkaerőpiacra visszakerülésben, illetve az újrakezdésben.

Átlendíteni az elbocsátottat a holtpontról

Lovas Zsuzsa, a képzés szakmai irányítását végző Lege Artis ügyvezetője tájékoztatása szerint a pályatanácsadók legfontosabb feladata az, hogy átlendítsék az elbocsátott dolgozókat az elszenvedett megrázkódtatáson, és segítsenek nekik új utakat találni. Hangsúlyozta: a dolgozók korábbi ismereteit ki kell egészíteni adottságaikhoz illő piacképes tudással, segíteni kell őket az új munkalehetőségek feltárásában, öntevékenységük beindításában.

Az elméleti képzés mellett gyakorlati ismeretek átadásával is segíteni kívánják a pályatanácsadók munkáját, hogy ők azután az egyéni élethelyzetekben is eredményesen tudjanak majd segíteni a rászorultakon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!