A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Újabb francia menedzserek estek dolgozói fogságba

Vágólapra másolva!
A felajánlottnál kedvezőbb elbocsátási feltételeket követelve a francia Faure és Machet (FM Logistic) logisztikai vállalat dolgozói csütörtök reggel óta fogva tartják a vezetőség öt tagját a cégnek a német határhoz közeli Woippyban található telephelyén, amelyet jövőre bezárnak. Az elmúlt hetekben ez a hetedik főnök-túszejtési akció Franciaországban, amit a franciák többsége jogosnak tart.
Vágólapra másolva!

"Miután az intézkedéseket nem tartották elégségesnek, megközelítőleg 125 dolgozó az ajtókat elállva a vezetők bezárása mellett döntött a nyomásgyakorláshoz" - közölte Bruno Damien szakszervezeti vezető. Elmondása szerint a teljes igazgatóságot, köztük a telephely vezetőjét a tanácsterembe zárták be délelőtt, az üzemi tanács ülését követően.

A Faure és Mauchet vezetősége szerint a tárgyalások "jó hangulatban" folynak, az igazgatók kijárhatnak a teremből a mosdóba, illetve étkezni. Az FM Logistic telephelyének bezárásával 486 munkahelyet számol fel Woippyban, miután a Hewlett-Packard nem hosszabbította meg a céggel a szerződését, hanem Malajziába helyezte át logisztikai központját. A dolgozók a végkielégítés mellett többek között minden, a cégnél letöltött év után további egyhavi fizetésnek megfelelő kártérítést és mobilitási segélyt is követelnek, s jelezték: készen állnak az "éjszakázásra" is, amennyiben a szakszervezetek 12 pontjáról érdemes a tárgyalásokat folytatni.

Egyre több a "békés" túszejtés

Franciaországban az elmúlt hetekben elszaporodtak a dolgozóknak a sorozatosan bejelentett létszámleépítések ellen a vezetők túszul ejtésével történő tiltakozásai, illetve a jobb végkielégítésért szervezett nyomásgyakorlásai. A rendőrség sehol nem avatkozott be, a vezetők nem tettek feljelentést, s az esetek többségében sikerült megegyezni a szakszervezeteknek az igazgatókkal.

A BVA közvélemény-kutatóintézet szerdán nyilvánosságra hozott reprezentatív felmérése szerint a franciáknak már 55 százaléka tartja jogosnak a dolgozók radikális fellépéseit, s csak 39 százalékuk ítéli el azt. Egy hete még csak 45 százalék helyeselte a főnökök túszul ejtését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!