A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ingyenes álláspiaci tréning indul

Vágólapra másolva!
A munkaerőpiacra visszatérést segítő ingyenes képzést indít a Budapesti Politechnikum Alapítvány a Norvég Alap támogatásával - közölte Visegrádi Judit projektmenedzser. Az alapítvány által működtetett iskola tanfolyamaira február 10-éig várják a jelentkezéseket.
Vágólapra másolva!

Visegrádi Judit elmondta, hogy a képzésben résztvevők olyan ismereteket sajátíthatnak el, amelyek a munkaerő-piacon való elhelyezkedéshez szükségesek, illetve az itt megszerzett tudást hasznosítani tudják önfoglalkoztatóvá válva.

Nőknek szóló és vállalkozóvá képző kurzusok

A Norvég Alap 579 ezer euró támogatásával és 10 százalék önerő biztosításával bővíti oktató bázisát a Budapesti Politechnikum Alapítvány. A projektmenedzser tájékoztatása szerint a Norvég Alap támogatásával megvalósuló program vállalkozásfejlesztési részéhez tartoznak az ingyenes képzések, köztük a csak nőknek szóló, önfoglalkoztatóvá válást segítő tanfolyamok.

A program megvalósítása során az alapítvány hangsúlyt helyez a hátrányos helyzetűekre, és vállalták, hogy 80 tanuló számára megszervezik az ingyenes ECDL tanfolyamot, a vizsgáztatást, amely szintén február közepén indul.

Ezen kívül a projektgazda alapítvány a Norvég Alap programjában 2010 áprilisáig összesen 210 vállalkozó számára tart tréninget. Elsősorban vállalkozást indítani szándékozó fiataloknak, a munkaerőpiacról kiszorult idősebbeknek, illetve a már működő vállalkozóknak pénzügyi, adóügyi, üzleti tervezési és menedzsment ismereteket oktatnak - mondta Visegrádi Judit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!