A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Angliába vágynak a külföldi munkát kereső magyarok

Vágólapra másolva!
A külföldi munkavállalásra nyitott magyar álláskeresők többsége Angliában szeretne dolgozni. A második legkedveltebb célország Hollandia, majd Írország, Németország és Ausztria következik - derül ki a monster.hu állásportál önéletrajzi adatbázisának adataiból.
Vágólapra másolva!

A világ vezető állásportálján az önéletrajzukat feltöltő álláskeresők megjelölhetik, nyitottak lennének-e külföldi munkavállalásra és ha igen, milyen országokban dolgoznának. A legfrissebb, 2010 márciusában készített összegzés szerint a külföldi munka felé kacsingató álláskeresők 57 százaléka célozná meg Angliát, 31 százalékuk Hollandiát, 27 százalékuk Íroszágot, 25,8 százalékuk pedig Németországot.

Még a 2004-es EU-csatlakozás előtt Németország, Anglia, Ausztria, Olaszország volt a sorrend. Az uniós csatlakozás után, amikor több nyugati tagország megnyitotta álláspiacát a magyarok előtt - Anglia átvette a vezető szerepet, Írország és Németország előtt. A legújabb adatok szerint Németország tovább vesztett vonzerejéből, ezzel párhuzamosan Hollandia előretört. Talán azért is, mert a hollandokhoz nem kell munkavállalási engedély és jó angoltudással - holland nélkül - is lehet boldogulni a munka világában.

Milyen országban dolgoznának a magyar álláskeresők?(százalékban, több országot is meg lehetett jelölni)
Anglia 57,3
Hollandia 31,1
Írország 27,1
Németország 25,8
Ausztria 22,9
Belgium 21,5
Spanyolország 20,6
Olaszország 17,9
Dánia 16,4
Svédország 15,3
Franciaország 15,2
Svájc 13,6

Forrás: Monster.hu önéletrajzi adatbázis, 2010. március

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!