Vágólapra másolva!
A négyszázötven főt foglalkoztató, német tulajdonú Kienle+Spiess Hungary Kft. 105 munkavállalóját építette le a villanymotor álló- és forgórészeket gyártó tokodi üzemében - jelentette be Erőss Andrea, a gyár humánerőforrás igazgatója
Vágólapra másolva!

A cég a megrendelés-állományának visszaesése miatt kényszerült a létszám csökkentésére, azonban a válság időszakában is folytatódnak a megkezdett fejlesztések.

Meglévő, 13 000 négyzetméteres gyárcsarnokot 6000 négyzetméterrel bővítik, mert később a megrendelések növekedésére számítanak - mondta Erőss Andrea, ki hozzátette: a létszámcsökkentéssel párhuzamosan álláskeresési tréninget tartottak az elbocsátott dolgozóknak és konzultációt szerveztek a munkaügyi központtal.

Az 1996-ban az egykori EVIG telephelyén alapított Kienle+Spiess Hungary Kft. az elektroacél lemeztermékeket és elektromotor részegységeket gyártó, Európában piacvezető Kienle+Spiess-csoport tagja. Az üzem kezdetben a németországi gyártás kiegészítő bázisa volt, mára az egyik legjelentősebb termelőegységgé nőtte ki magát a vállalatcsoporton belül.

A tokodi gyár éves árbevétele 14 milliárd forint, termékeinek 95 százalékát exportra gyártja. A Kienle+Spiess-csoportnak a magyarországi üzemen kívül két német és egy angol termelőegysége van, összesen 1350 dolgozót foglalkoztatnak, 234 millió eurós éves árbevételükkel a szakma legjelentősebb gyártói közé tartoznak, piaci részesedésük 13 százalékra rúg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!