Ösztöndíjat indít az MNB roma fiataloknak

Vágólapra másolva!
Ösztöndíjat indít a Magyar Nemzeti Bank tehetséges, pénzügyi-gazdasági intézmény alapszakán tanuló roma fiataloknak. A jegybank összesen három fiatal számára biztosít ösztöndíjat 12 hónapra.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ösztöndíjpályázatot hirdet nappali tagozaton tanuló, kiemelkedően tehetséges roma diákok számára - derül ki a jegbank közleményéből. Az MNB - mint írja - fontos feladatának tartja a társadalmi felelősségvállalást, azt, hogy felhívja a figyelmet a hátrányos helyzetűek problémáira és kiálljon az esélyegyelőség mellett.

A jegybank ennek megfelelően hátrányos helyzetű, elsősorban "vidéki településekről érkező, roma identitásukat vállaló diákok számára" nyújt anyagi támogatást. Ez azt is jelenti, hogy a pályázat során ezek a szempontok elsőbbséget élveznek.

A pályázatra az jelentkezhet, aki a 2010/2011-es tanévben kezdik meg alapfokú tanulmányaikat egy pénzügy vagy gazdasági felsőoktatási intézményben. A pályázaton három diák kap ösztöndíjat, melyből ketten a tanév őszi félévében, egy nyertes pedig a tavaszi félévben kezdők lehetnek. A bank 4-es tanulmányi átlag alatt 35 ezer, a fölött 45 ezer forintot utal havonta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről